Російські окупанти п’ять разів порушили режим припинення вогню, поранено одного військового

Російські окупанти п’ять разів порушили режим припинення вогню, поранено одного військового

Бойовики гатять зі ствольної артилерії забороненого калібру

Один український захисник отримав поранення внаслідок обстрілу окупантів на Донбасі у неділю, 9 лютого.

Про це повідомляє штаб ООС у вечірньому зведенні.

«Сьогодні, 9 лютого, внаслідок ворожих обстрілів один український захисник отримав поранення... Упродовж неділі збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню», – йдеться у повідомленні.

Бойовики вели вогонь по наших позиціях із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 152 мм, 122 мм та мінометів 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Зазначається також, що у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник двічі обстрілював позиції українських захисників поблизу Лебединського, а саме з 82-мм міномету ворог випустив 10 мін, а також вів вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Три ворожих обстрілів було зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», а саме:

поруч з Новолуганським – зі станкового протитанкового гранатомету – 2 постріли, а також ворог вів вогонь з великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї;

неподалік населеного пункту Троїцьке – зі станкового протитанкового гранатомету – 3 постріли;

у районі населеного пункту Оріхове – зі ствольної артилерії калібру 152 мм противник випустив 10 снарядів та з калібру 122 мм – 21 снаряд.

У штабі також повідомили, що на ділянці розведення №1 ситуація залишається стабільною. Режим «Тиша» дотримується. «Перевезення населення між відновленим мостом та КПВВ «Станиця Луганська» здійснюється автобусом та двома електромобілями. Перевезено близько 4000 пасажирів. Представники ДСНС України щоденно, з обох боків дороги, проводять обстеження місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів. Співробітники Міжнародного комітету Червоного Хреста, у разі потреби, надають людям медичну допомогу», – зазначили у повідомленні.

На ділянці розведення №2 та №3 обстановка також стабільна. Тривають заходи щодо дотримання режиму «Тиша».

Нагадаємо, упродовж поточної доби російські окупанти один раз порушили режим припинення вогню.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: