У Генштабі запевняють, що навіть годувати солдатів будуть за стандартами НАТО

У Генштабі запевняють, що навіть годувати солдатів будуть за стандартами НАТО
Родіон Тимошенко

За даними заступника начальника Генштабу, ряд підрозділів ЗСУ вже підготовлені за стандартами НАТО й пройшли сертифікацію

Українська армія активно переходить на стандарти НАТО, зокрема, навіть у харчуванні. Про це заявив заступник начальника Генштабу, генерал-майор Родіон Тимошенко в інтерв’ю «Главкому».

Тимошенко підкреслює, що ЗСУ повинні бути взаємосумісними з Північноатлантичним альянсом не тільки у військовій, а й в інших сферах суспільного життя. «Наприклад, інформація в автоматизованій системі Збройних сил повинна передаватися до штабів країн-членів НАТО. Іншими словами, ми повинні працювати з ними на однакових протоколах», — пояснює військовий.

Генерал-майор звертає увагу на підготовку та залучення підрозділів Збройних сил України до участі в процесі планування оцінки сил і несення бойового чергування в єдиній системі європейської безпеки.

«З цього питання вже розроблено відповідні національні документи. Удосконалення вітчизняної нормативно-правової бази до рівня армій «натівських» країн продовжується. Ряд підрозділів Збройних сил сьогодні вже підготовлені за стандартами НАТО й пройшли сертифікацію. Триває активна робота над новими статутами, які мають бути такими ж, як і в країнах-членах НАТО. Переходимо на стандарти НАТО навіть у харчуванні», — говорить Тимошенко.

Військовий наголошує, що комплекс «євроатлантичних» заходів на виконання річної національної програми Україна – НАТО стосується всієї держави, а не тільки військового відомства.

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Заступник начальника Генштабу Родіон Тимошенко: Переходимо на стандарти НАТО навіть у харчуванні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: