За відмову від «Євробачення» Україна може отримати штраф

За відмову від «Євробачення» Україна може отримати штраф

Україна ще не заплатила старі борги перед Мовною спілкою Європи

Член правління Національної громадської телерадіокомпанії Олександра Кольцова заявляє, що Україну можуть оштрафувати за відмову брати участь у «Євробаченні-2019».

Про це вона сказала в ефірі телеканалу Прямий

За словами Кольцової, в контракті з учасником «Євробачення» від України прописали пункт про штрафні санкції за невиконання договору, оскільки країна несе великі ризики. 

«Ми повинні були б скасувати участь у «Євробаченні» і заплатити штраф, обговорення якого ще попереду», - сказала Кольцова. 

На уточнювальне запитання про те, чи повинна Україна заплатити штраф через відмову брати участь у «Євробаченні», Кольцова сказала: «Не факт, ми можемо просто транслювати конкурс, але повинні домовитися з мовною спілкою, можливо, навіть вийде зменшити вартість прав для України через те, що ми не беремо участь. Але, ви знаєте, у нас великі борги перед мовною спілкою і їм напевно теж дуже важко входити в наше становище».

Нагадаємо, Національна суспільна телерадіокомпанія України 27 лютого ухвалила рішення, згідно з яким Україна не братиме участі в пісенному конкурсі Євробачення у 2019 році.

Переможцем Національного відбору на цьогорічне Євробачення стала співачка Maruv, якій Суспільний мовник, як і робить це щороку, запропонував укласти договір для представлення України на пісенному конкурсі. Однак після проведених перемовин Maruv відмовилася підписувати договір.

Гурти Freedom Jazz та Kazka також відмовилися від участі в Євробаченні-2019.

Нагадаємо, 64-й конкурс «Євробачення» відбудеться 14, 16 і 18 травня у місті Тель-Авів (Ізраїль).

У Міжнародному пісенному конкурсу «Євробачення-2019» мали брати участь 42 країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: