Звільнений з полону Євген Чудніцов розказав, чому давав інтерв’ю російським пропагандистам

Звільнений з полону Євген Чудніцов розказав, чому давав інтерв’ю російським пропагандистам

«Я ж не Зоя Космодем’янська, звичайно, погодився»

Звільнений з полону ОРДЛО Євген Чудніцов стверджує: давати інтерв’ю російським ЗМІ його змушували бойовики, погрожуючи при цьому вбити родичів. Про це одразу після звільнення військовий розповів у інтерв’ю «Главкому».

«Перші півтора місяця після затримання я перебував на гауптвахті. Потім мене перевезли до СІЗО. І там мене примусили дати інтерв’ю російським пропагандистам, пригрозивши, що «ми тобі маму в коробці привеземо, пошинкуємо». Я ж не Зоя Космодем’янська, звичайно, погодився», — розповідає Чудніцов.

Як зазначає екс-полонений, російським журналістам говорив тоді, що відмовляється від обміну, але як тільки з’являвся мобільний зв’язок, то телефонував рідним і казав свою справжню думку.

Як відомо, 27 грудня Україна повернула з полону бойовиків 73 людини, на окуповані території виїхало 233 особи.

Також названо імена українців, які у середу повернулися з полону на Донбасі. За словами глави СБУ, звільнених полонених перевірять «на зв’язок з Росією»

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська прогнозує, що скоро відбудеться новий етап обміну полоненими. Україна готова до серйозних компромісів для звільнення заручників

Також відомо, що Україна не віддала бойовиками свідка у справі про катастрофу МН17.

США закликають завершити обмін заручниками на Донбасі за формулою «всіх на всіх».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: