Богдан не заперечує, що «Слуга народу» зливає округи старим політикам

Богдан не заперечує, що «Слуга народу» зливає округи старим політикам
Центральний апарат «Слуги народу» нічого не знає про домовленості на місцях
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

В центральному штабі «Слуги народу» немає домовленості по жодному округу, але якщо щось подібне і відбувається, то це неумисно - Андрій Богдан

Ідею висунути молодого фотографа по 77-му округу в Запоріжжі, де балотується В’ячеслав Богуслаєв, подав обласний штаб «Слуги народу». Про це заявив глава Офісу президента Андрій Богдан в інтерв’ю РБК-Україна.

Нагадаємо, по округу №77 від «Слуги народу» йде Сергій Штепа, 1990 р.н., офіційно безробітний, але відомо, що він весільний та сімейний фотограф. По цьому ж округу йде ексрегіонал В’ячеслав Богуслаєв.

«Може бути. Це пропозиції обласних штабів. Ми не можемо з центру призначити в Шепетівку народного депутата. Ми не знаємо, де вона знаходиться, як туди проїхати. Ми звертаємося в обласний штаб і говоримо: «Дайте нам, хлопці, людину на такий округ». І вони нам дають. Ми як інакше повинні 199 чоловік знайти? З газети або у вас ходити питати? Ось питання: кого призначити в СБУ? У моїй телефонній книзі близько 50 сбушників, я нікого з них не хочу рекомендувати», - розповів глава Офісу президента.

При цьому він запевняє, що в центральному штабі «Слуги народу» немає домовленості по жодному округу, але якщо щось і відбувається, то це не умисно.

«Нам могли і список, і в Київ, і в Шепетівку внести людину, яка куплена, підіграє комусь або взагалі не збирається йти на вибори. Могли, так, але це не є умислом центрального штабу. І я вірю, що не є умислом регіонального штабу. У кожних 100% є 20% поганого», -запевняє Богдан.

«Ми виставили на округи 199 реальних кандидатів… Жодного округу ми відверто не злили», - додав він.

Також Богдан розповів, зі всього виборчого списку «Слуги народу» десь дві третини будуть ідеологічно нормальними.

 «Припустимо, буде 200 народних депутатів від «Слуги народу». Я розумію, що якась частина з них не виправдає наші надії. Це нові люди, вони нізвідки, вони реально приходили через Facebook, через соціальні ліфти. Їх давали регіональні штаби, їх радили експерти, ми брали людей з офісу BRDO, це різні люди. І 20% з них будуть погані, їх куплять, вони будуть брати хабарі, потім ще 20%. Але з них 60-70% будуть нормальні ідеологічні люди», - вважає глава Офісу президента.

Читайте також: ЦВК затвердила дві сотні кандидатів в депутати від «Слуги народу» (повний список)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: