Ексгенпрокурор Рябошапка розповів, хто причетий до його звільнення

Ексгенпрокурор Рябошапка розповів, хто причетий до його звільнення
Русла Рябошапка: Ірина Венедіктова постійно «вкладала» у вуха президенту і керівнику його Офісу, що потрібно змінити генерального прокурора

Коментуючи причини своєї відставки, Рябошапка пов'язав їх з інтересами тих, хто хотів зайняти його місце

Ексгенпрокурор Руслан Рябошапка вважає, що чинний генеральний прокурор Ірина Венедіктова сприяла його звільненню.

Про це Рябошапка заявив в інтерв'ю Lb.ua.

Коментуючи причини своєї відставки, Рябошапка пов'язав їх з інтересами тих, хто хотів зайняти його місце.

«І це точно не Сергій Кизь і не Сергій Іонушас. Були ті, хто передбачав мою відставку. Це, власне, чинний генеральний прокурор. Якщо на те пішло, будемо відверті: вона на зустрічі з президентом в очі йому заявила, що я продаю кримінальні провадження. У моїй присутності… Розмова взагалі стосувалася іншого, президент дуже здивувався, коли вона чомусь перейшла на цю тему. З цього я роблю висновок, що ця людина - один з тих, хто постійно «вкладав» у вуха президенту і керівнику його Офісу, що потрібно змінити генерального прокурора. Мовляв, «іде весна, посадки потрібні», а генеральний прокурор гальмує справи, які вони «швидко й ефективно розслідували». Зокрема, щодо Порошенка. Тепер вони можуть зробити все, що обіцяли», – зазначив ексгенпрокурор.

Звинувачення з боку Венедіктової, за його словами, стосуються справи, переданої в НАБУ.

«Вона назвала одне з проваджень, яке ми передали в НАБУ за підслідністю. Це 364-та стаття Кримінального кодексу - зловживання владою або службовим становищем. Відповідно кримінальне розслідування має здійснювати тільки НАБУ. Мабуть, ішлося про те, що я справи «продаю» в НАБУ… Якщо вона біля мене такі речі президенту говорить, можна уявити, що відбувається без мене», - заявив Рябошапка.

Водночас він уточнив, що президент здивувався, «але нічого не сказав».

На думку Рябошапки, така поведінка Венедіктової пов'язана з амбіціями та тією обставиною, що «конкурс на главу ДБР вона б не виграла». Також він висловив припущення, що кар'єра чинного генпрокурора «не буде тривалою», і її скоро звільнять.

«Сьогодні президента це може влаштовувати, проте завтра він може несподівано змінити генерального прокурора і керівника ДБР. Так, як це було з міністрами: три тижні влаштовували, а потім - перестали влаштовувати. Це типово для цієї влади», – резюмував колишній генпрокурор.

До слова, раніше Рябошапка звинуватив Зеленського у нещирості.

Нагадаємо, 5 березня Верховна Рада схвалила відставку Руслана Рябошапки з посади генерального прокурора України.

17 березня Верховна Рада проголосувала за призначення Ірини Венедіктової на посаду генерального прокурора України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: