Справа про розкрадання 2 млрд: нардеп Поляков звинуватив Венедіктову в блокуванні суду

Справа про розкрадання 2 млрд: нардеп Поляков звинуватив Венедіктову в блокуванні суду
Нардеп Антон Поляков заявив, що генпрокурорка Ірина Венедіктова розформувала відділ, у якому працював прокурор держобвинувачення у справі про розкрадання 2 млнрд
Фото: Главком

Ексзаступник голови НБУ Борис Приходько фігурує у справі про розкрадання 2 млрд грн Аграрного фонду, але судове засідання сьогодні знову не відбулося

Дарницький районний суд Києва у вівторок 12 травня не зміг провести судове засідання у кримінальній справі проти депутата Верховної Ради із групи «Довіра» Бориса Приходька про розкрадання понад 2 млрд грн з Аграрного фонду.

Як повідомив у своєму Telegram-каналі позафракційний нардеп, член комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики Антон Поляков, судове засідання не відбулося через уже другу від початку року зміну прокурора у справі.

«Передайте Володимирові Зеленському, у його задзеркаллі, що його «весні» настав п...ець! Сьогоднішній суд над державним злочинцем Борисом Приходьком, який украв мільярди в України, не відбувся. А не відбувся через клопотання з боку обвинувачення в особі ГПУ... Як виявилося, у Генпрокуратурі «випадково» розформували відділ, у який входив прокурор із держобвинувачення у справі 753/11924/18 – розкрадання 2,069 млрд грн з Аграрного фонду. Тепер справу, найімовірніше, передадуть іншому прокурору. А той, зі свого боку, запросить у суду час на ознайомлення зі справою», – написав Поляков.

Нардеп зазначив, що з початку року Генпрокуратура вже вдруге проводить «операцію з розформуванням відділу та зміною прокурорів у цій справі».

«Перший – за (ексгенпрокурора Руслана, – ред) Рябошапки. Другий – уже за Венедіктової, яка обіцяла з трибуни посадки топчиновників і корупціонерів. Із такими успіхами Венедіктової збір підписів уже за її відставку просто неминучий», – вважає Поляков.

Як відомо, Приходько був першим заступником голови Національного банку України. Він фігурує у справі про розкрадання 2 млрд грн Аграрного фонду. За даними прокуратури, ці кошти незаконно вивели з України в один із європейських банків через «Брокбізнесбанк», який належить українському бізнесмену-втікачу Сергієві Курченку.

Слідство встановило, що фонд без дозволу Міністерства аграрної політики розмістив кошти на депозитному рахунку «Брокбізнесбанку», а банк витратив ці кошти на власні потреби. 26 січня 2017 року кримінальне провадження передано на розгляд у Дарницький районний суд міста Києва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: