Єрмак провів нараду щодо боротьби з пожежами і карантину на Великдень

Єрмак провів нараду щодо боротьби з пожежами і карантину на Великдень

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак провів нараду за дорученням глави держави

Учасники наради детально обговорили підготовку до відзначення Великодня в Україні, зокрема протиепідемічні заходи

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак провів нараду щодо локалізації пожеж і забезпечення виконання вимог карантину під час святкування Великодня.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу президента.

Також у нараді взяли голова Національної поліції Ігор Клименко та голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко.

«Єрмак особливо наголосив на важливості координації вертикалі державних адміністрацій та органів Національної поліції для безпечного та спокійного проведення такого важливого для багатьох громадян свята», - йдеться у повідомленні пресслужби.

Учасники наради детально обговорили підготовку до відзначення Великодня в Україні, зокрема протиепідемічні заходи та питання забезпечення громадського порядку.

Голова Житомирської ОДА приєднався до наради за допомогою відеозв’язку відразу після обльоту на гелікоптері території лісової пожежі та доповів про поточну ситуацію.

За даними Віталія Бунечка, в суботу ведеться робота з локалізації чотирьох невеликих осередків займання. Як повідомив очільник ОДА, найбільш ефективно допомагає приборкати полум’я авіаційна техніка – літаки, гелікоптери та дрони Національної гвардії. У разі потреби до гасіння пожеж буде додатково залучено кілька літаків.

Триває позмінна робота сил ДСНС, Національної гвардії, працівників лісгоспів, державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування.

«Окремо учасники наради обговорили питання прискорення виконання рішення про закриття ринків, адже в чотирьох областях України деякі ринки частково продовжують працювати», - додали в Офісі президента.

Нагадаємо, що на Житомирщині розпочато кримінальне провадження за фактом пожеж в Овруцькому районі.

Національне космічне агентство України показало супутниковий знімок лісових пожеж в Житомирській області та в Чорнобильській зоні відчуження.

Як повідомлялось, у Житомирській області 16 квітня у результаті загоряння сухої трави вогонь пошкодив вісім будинків селища Новосілка.

Також нагадаємо, що у Чорнобильській зоні досі тліє трава. Пожежники гасять кілька осередків.

Внаслідок пожеж різко підвищився рівень забрудненості повітря у Києві. За словами київського мера Віталія Кличка, радіаційний фон у столиці та Київській області у межах норми.

Станом на вечір 18 квітня українська столиця посідала перше місце в рейтингу міст планети із найбільш забрудненим повітрям.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: