Пожежі навколо Києва. Глава Держлісагентства вирішив всіх заспокоїти: все під контролем

Пожежі навколо Києва. Глава Держлісагентства вирішив всіх заспокоїти: все під контролем
До гасіння пожеж на території Овруцького лісгоспу залучено 763 лісівників 

Найближчими днями ситуація буде повністю контрольована. Залишилося всього чотири великі пожежі

Сил та засобів достатньо, щоб гасити лісові пожежі на Житомирщині та не давати їм розповсюджуватися, найближчими днями ситуація буде повністю контрольована. Про це сьогодні повідомив Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький під час прес-брифінгу в Житомирській облдержадміністрації.

«Всі сили Держлісагентства та ДСНС направлені на оперативну ліквідацію існуючих загорань на Житомирщині. Одна з попередніх причин початку пожеж – буревій, який обірвав лінії електропередач, а в окремих районах – бездумна діяльність деяких людей, яким дуже кортіло випалювати сухостій, сміття та ін. Тепер, через таких «паліїв», тисячі вогнеборців не відсвяткують Великдень вдома з родинами, а будуть перебувати у лісі для ліквідації наслідків підпалів», – наголосив Андрій Заблоцький.

Він повідомив, що на сьогодні більшість загорянь локалізовано. Залишилося чотири великі пожежі. За результатами спільного з рятувальниками та Головою Житомирської ОДА Віталієм Бунечком огляду з повітря були передані координати до ДСНС. І зараз на цих пожежах працює авіація.

Голова Держлісагентства також зазначив, що станом на сьогодні до гасіння пожеж на території Овруцького лісгоспу залучено 763 лісівників Держлісгаентства, це лісова пожежна охорони з різних держлісгоспів Житомирщини.

«Учора було додатково залучено 227 осіб з інших шести сусідніх областей та 22 одиниці додаткової техніки. Також долучені сили ДСНС Житомирської області. В цілому на сьогодні залучено 1073 вогнеборця та більше 100 одиниць техніки, включаючи військову техніку БАТ для створення захисних розмежувальних смуг», – сказав Голова Держлісагентства, подякувавши всім за допомогу.

Нагадаємо, у Чорнобильській зоні досі тліє трава. Пожежники гасять кілька осередків.

Як повідомлялося, у Житомирській області рятувальники ДСНС надають допомогу лісівникам у гасінні осередків тління трав’яного настилу та пеньків у двох лісництвах, яке спостерігається на території площею близько 3 тисячі гектарів.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: