Екологічне лихо в Києві. Найкритичніша ситуація з повітрям на Лук'янівці, Оболоні і Позняках

Екологічне лихо в Києві. Найкритичніша ситуація з повітрям на Лук'янівці, Оболоні і Позняках

Українська столиця залишається містом з найбруднішим повітрям на планеті

Київ залишається містом з найбільш забрудненим повітрям у світі, і протягом сьогоднішнього ранку ситуація значно погіршилася.

Про це свідчать дані порталу iqair, що відстежує рівень забруднення повітря в режимі реального часу.

screenshot_6_01

Індекс забруднення повітря в Києві вже становить 361 пункт (дуже високий рівень небезпеки) при нормі в 50 пунктів. При цьому у деяких районах української столиці цей показник просто «зашкалює».

Як видно на порталі saveecobot, в деяких районах індекс забруднення повітря перевищує 400, а подекуди й 500 пунктів. Найбільш забрудненим на цю годину є повітря в районі Позняків, Оболоні та на Лук’янівці.

Напередодні мер Києва заявив, що смог у столиці може розвіятися вже через день, після того, як зміниться напрямок вітру.

Станом на вечір п’ятниці, 17 квітня, Київ повернувся на перше місце в списку міст з найбільш забрудненим повітрям.

Нагадаємо, 16 квітня ввечері і 17 квітня вранці Київ очолив рейтинг міст з найбільшим забрудненням атмосфери у світі. Індекс якості повітря був найгірший з можливих. 

У ДСНС назвали причину небезпечного забруднення повітря у Києві.

Директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда в коментарі «Главкому» розповів, що причиною піщаної бурі, яка 16 квітня накрила Київ та передмістя, є посилення вітру до 15-20 м/с на території Київської та Житомирської областей, а також тривала відсутність дощу у цих областях.

17 квітня Кульбіда заявив, що якість атмосферного повітря в Києві значно покращилася порівняно з 16 квітня. За його словами, нічого надзвичайного по основних забруднювачах, крім пилу, не відбувається.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: