Європарламентар назвав єдину можливість України повернути Крим

Європарламентар назвав єдину можливість України повернути Крим
Вітаутас Ландсбергіс заявив, що Крим повернеться в Україну лише з розпадом Росії
Фото з відкритих джерел

«Росія не заспокоїться» у своєму прагненні «володіти територією аж до всієї Європи», вважає Ландсбергіс

Ексголова Верховної ради Литви, член Європарламенту Вітаутас Ландсбергіс заявив, що розвал Росії – це єдина можливість України повернути Крим. Про це він розповів в коментарі порталу «День».

«Я думаю, не зовсім так, як проголошує українська влада, мовляв, ми отримаємо Крим назад і, може, навіть скоро. Але це «скоро» чи «не скоро» прийде лише з розпадом Росії, не раніше. Не буде такого, що Росія, за наявності всіх її ядерних бомб, буде віддавати Крим, тим паче з визнанням факту війни й помилки. Це дуже непритаманне цьому режиму, не лише давній державі, але конкретно сьогоднішньому режиму, який гордий з того, що може нав’язувати своє насилля тим, хто значно слабший», – сказав литовський політик.

На думку колишнього керівника Литви, «Росія не заспокоїться» у своєму прагненні «володіти територією аж до всієї Європи».

«Росія розвалиться тому, що всі імперії мають свій кінець. Росія вже двічі розвалювалась і розвалиться втретє. Тим паче, коли імперія кривава, насильницька, яку не люблять народи і не хочуть її. Тому це лише питання часу, трагедії і жертв та нещасть, які ще принесе ця вмираюча держава, що налаштувала себе проти світу й налаштовує світ проти себе. Бо там уже зрозуміли загрозу, що Росія не заспокоїться й не погодиться бути сама по собі, дбати про власних людей. Це їй ні до чого. Сенс для неї, як це розуміють керманичі, – володіти територією аж до всієї Європи. Там, звісно, є ще Китай – «двоюрідний брат», далеко на Сході, в якого свої погляди на майбутнє, він, напевно, поглине Росію. Принаймні азійську її частину він уже проковтує, а як до того поставиться Москва – ще побачимо», – додав Ландсбергіс.

Нещодавно Україна арештувала чотири судна та 12 літаків РФ через рейси до окупованого Криму.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: