Лукашенко з родичами торгує людьми – держсекретар з європейських справ при МЗС Франції

Лукашенко з родичами торгує людьми – держсекретар з європейських справ при МЗС Франції
Сім'ю самопроголошеного президента Білорусі звинуватили в торгівлі людьми
Фото з відкритих джерел

Родичі Лукашенка цілеспрямовано організовують поїздки мігрантів, які прибувають до Білорусі, до її кордонів з країнами Європейського Союзу

Державний секретар з європейських справ при МЗС Франції Клеман Бон звинуватив родичів Олександра Лукашенка у торгівлі людьми. Про це повідомляє DW.

Бон вважає, що вони цілеспрямовано організовують поїздки мігрантів, які прибувають до Білорусі, до її кордонів з країнами Європейського Союзу.

Чиновник упевнений, що Лукашенко хоче заманити Євросоюз в пастку, стверджуючи, що Європа порушує власні принципи. Представник МЗС Франції закликав діяти «рішуче і гуманно» в ситуації на польсько-білоруському кордоні.

За його словами, мета білоруської сторони – послабити і роз'єднати ЄС. При цьому конкретних імен він не назвав.

Нагадаємо, Литва та Латвія, а також Польща та Естонія звинувачують владу Білорусі у використанні нелегальних мігрантів як зброї в так званій гібридній війні проти ЄС.

Крім того, за словами речника міністра-координатора спеціальних служб Польщі Станіслава Жарина, режим Лукашенка заробляє «мільйони доларів» на нелегальних мігрантах, які хочуть потрапити в ЄС.

Також після кількох спроб мігрантів силою перетнути білорусько-польський кордон, Польща посилює свій військовий контингент у східних воєводствах.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: