Шмигаль їде в Канаду на переговори щодо передачі важкої техніки ЗСУ

Шмигаль їде в Канаду на переговори щодо передачі важкої техніки ЗСУ
Шмигаль зазначив, що Україні потрібні такі країни, як Канада, щоб допомогти прокласти шлях для більшої кількості іноземних інвестицій
фото: Денис Шмигаль/Телеграм

Український уряд не розголошує дату поїздки з міркувань безпеки

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль планує відвідати Канаду, щоб провести перемовини стосовно постачання боєприпасів і важкої техніки. Про це він заявив в інтерв'ю канадському виданню The Globe and Mail.

«Зараз нам потрібна важка бронетехніка. І нам потрібно більше артилерійських снарядів: боєприпасів для гаубиць і боєприпасів для танків… Це надзвичайно важливо для організації нашого контрнаступу», – сказав Шмигаль.

Як зазначається, прем`єр-міністр відвідає Канаду найближчими тижнями, однак український уряд не розголошує дату поїздки з міркувань безпеки.

Як пише видання, бюджет уряду Канади на 2023 рік, оприлюднений у березні, пропонує новий кредит для України у розмірі $2,4 млрд, але не передбачає додаткової військової допомоги. Однак за останні 12 місяців Оттава надала Києву військового спорядження на суму понад 1 мільярд доларів.

Шмигаль сказав, що не занепокоєний відсутністю нової військової допомоги для України у федеральному бюджеті країни, і сподівається, що Канада все одно надасть більше військової допомоги, окрім інших форм допомоги.

За словами Шмигаля, український уряд також хотів би, щоб Оттава запропонувала канадським компаніям, які інвестують в Україну, страхування від воєнних ризиків як частину зусиль, спрямованих на підтримку відбудови та іноземних інвестицій в Україну.

Шмигаль зазначив, що Україні потрібні такі країни, як Канада, щоб допомогти прокласти шлях для більшої кількості іноземних інвестицій. І це, за його словами, включає спеціальне страхування для зменшення фінансових ризиків, пов'язаних з роботою в зоні бойових дій.

«Нам буде потрібна додаткова підтримка у страхуванні воєнних ризиків, тому що жоден інвестор не прийде в Україну, якщо уряди наших партнерів не підтримають і не застрахують (від) воєнних ризиків в Україні», - сказав Шмигаль.

Міінстр сказав, що буде говорити з канадською стороною про те, що може зробити Оттава.

«Тож якщо канадська компанія вирішить інвестувати гроші в Україну, ми проситимемо канадський уряд створити якийсь механізм підтримки канадських інвестицій», – зауважив він.

Як повідомлялося, Канада передала в державний бюджет України додаткові 2,4 мільярда канадських доларів (приблизно $1,8 млрд) додаткової фінансової підтримки у формі кредиту. Кошти було надано на пільгових умовах через механізм адміністративного рахунку Міжнародного валютного фонду,

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: