Смерть ексголови Херсонської ОДА. Місцевий депутат назвав причину

Смерть ексголови Херсонської ОДА. Місцевий депутат назвав причину
Геннадій Лагута
фото з відкритих джерел

Сергій Хлань розповів про заслуги покійного ексчиновника

Колишній голова Херсонської обласної держадміністрації Геннадій Лагута помер у результаті самогубства. Про це розповів депутат Херсонської обласної ради 8-го скликання Сергій Хлань у Facebook.

«Сьогодні вночі в лікарні помер Геннадій Лагута, колишній голова Херсонської обласної адміністрації, його довели до самогубства», – написав політик.

За словами Хланя, саме Лагута, який очолював Херсонщину на момент повномасштабного вторгнення РФ, забезпечив вивіз документів, евакуацію людей і блокування електронних ключів, коли росіяни почали окупацію регіону. Після цього ексчиновник у Кропивницькому облаштував Херсонську обласну адміністрацію.

«А ви знаєте, що Лагута єдиний, хто не втік з Херсона? Що він забезпечив вивіз документів та евакуацію людей, блокування електронних ключів?», – зауважив депутат.

Зазначимо, що Служба безпеки України в лютому цього року вручила Лагуті підозру. Один із епізодів, який розслідує спецслужба, стосується незаконного заволодіння майном. Зокрема, колишній посадовець підозрюється у привласненні автомобіля, який під час повномасштабного вторгнення йому надали у тимчасове безоплатне користування.

За даними слідства, навесні 2022 року, у найгарячіший момент вторгнення рашистів, Лагута звернувся до місцевої підприємиці Олени Савіної, колишньої дружини мера Херсона Ігоря Колихаєва, з проханням безоплатно надати йому позашляховик «для службових цілей». Жінка погодилася. Утім, у липні 2022 року посадовець, як стверджує СБУ, скористався її відсутністю в Україні та вирішив приватизувати авто через приватного нотаріуса.

Нагадаємо, що сьогодні, 17 вересня, Херсонська ОВА повідомила про смерть колишнього голови Херсонської обласної держадміністрації Геннадія Лагути. Ексчиновнику було 49 років.

Читайте також: Геннадій Лагута: У Херсоні треба було підривати мости. Військові мене підтримали, але…

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: