США пропонують зняти обмеження на поставки летальної зброї Україні

США пропонують зняти обмеження на поставки летальної зброї Україні
Пентагон надає Україні допомогу летальною зброєю оборонного характеру для захисту від російської агресії
Фото: glavcom.ua

Україна повинна мати можливість купувати засоби, які потрібні їй для власного захисту

США, які надають Україні допомогу летальною зброєю оборонного характеру для захисту від російської агресії, закликають союзників і партнерів зняти обмеження для її збройної підтримки. Про це заявила помічниця міністра оборони США Лора Купер.

«Найперша річ, яку я хотіла б згадати – це те, що всі союзники мають зняти свої обмеження на постачання летальних оборонних озброєнь», – сказала Купер.

Вона нагадала, що Сполучені Штати передали Україні, а також Грузії новітні протитанкові системи «Джавелін», що стало яскравим прикладом того, як США забезпечують летальну допомогу.

«Багато союзників досі зберігають обмеження – деякі з них стосуються програм оборонної допомоги, однак є й такі, що стосуються продажу (летальних озброєнь – ред.)», – сказала представниця Пентагону.

«Я вважаю, що Україна повинна мати можливість купувати засоби, які потрібні їй для власного захисту», – зауважила Купер.

Для цього, за її словами, мають бути зняті всі перепони.

Водночас вона підкреслила, що Україна надалі перебуває у фокусі уваги США, і «ми продовжимо забезпечувати допомогу у сфері оборони для України, якої вона потребує для свого захисту».

Купер також нагадала про важливість реформ в оборонній та інших сферах в Україні й акцентувала, що США підтримують їх проведення.

Нагадаємо, нова допомога США включатиме поставки протитанкових установок Javelin в Україну. Київ вважає це критично важливим для захисту від бойовиків на Донбасі.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: