Священник вийшов з Московського патріархату і вимагає трибуналу над Кирилом

Священник вийшов з Московського патріархату і вимагає трибуналу над Кирилом
Патріарха Кирила від Суду Божого не врятує навііть покровительство президента Росії
фото з відкритих джерел

На Кирила чекає Суд Божий, а він набагато страшніший

Настоятель білоцерківського храму святого апостола і євангеліста Луки, отець Леонід (Бачинський) перейшов із української філії РПЦ до Православної церкви України, а також підписав звернення, яке засуджує патріарха Московського Кирила за його підтримку війни, розв’язаної Кремлем в Україні. Про можливість засудження очільника Російської церкви отець Леонід розповів у інтерв’ю «Главкому».

За словами Леоніда Бачинського, суд над патріархом Кирилом є необхідним, зважаючи на те, скільки людей в Україні уже загинуло під час війни, спровокованої, зокрема, й ідеологією РПЦ та особистим благословенням патріарха Московського на убивство жителів України.

«Його покарання нехай визначає суд», – упевнений отець Леонід. Він нагадав, що на Кирила ще чекає Суд Божий, «а він набагато страшніший».

Леонід Бачинський зауважив, що покарання очільника РПЦ, який підтримує війну, це бажання не тільки священнослужителів, а і простих мирян. «Народ України хоче, щоб відбувся земний церковний трибунал над патріархом Кирилом».

Нагадаємо, що під зверненням, яке засуджує патріарха Кирила, підписалося уже більше 400 священнослужителів.

Ініціативна група вирішила звернутися із цим зверненням до Пентархії, так званого Суду п’ятих древніх православних церков. Існує історичний прецедент – 1666 року Пентархія уже засудила російського патріарха Никона, позбавивши його не тільки патріаршого престолу, а й навіть єпископського сану.

Додамо, що Україна, не чекаючи ні суду Пентархії, ні Суду Божого, уже готує санкції проти патріарха Кіріла та інших представників РПЦ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: