У ЄС стурбовані відсутністю прогресу у створенні Антикорупційного суду в Україні

У ЄС стурбовані відсутністю прогресу у створенні Антикорупційного суду в Україні

Євродепутат Даріуш Росаті вважає, що в Україні є нестача рішучості у питанні боротьби з корупцією

Депутат Європарламенту Ребекка Хармс обурена тим, що прийняття законопроекту про Антикорупційний суд в Україні «фактично не просувається».

Про це вона сказала у коментарі Deutsche Welle.

За її словами, важливо в рівній мірі говорити як про успіхи на прикладі Національного антикорупційного бюро або «Нафтогазу України», який нещодавно виграв Стокгольмський арбітраж у суперечці з «Газпромом», так і про проблеми.

«Наші виборці очікують від нас, що ми не будемо закривати очі, коли успіхи відсутні», – сказала політик.

«Ми вже чекаємо на створення Антикорупційного суду рік і почули сьогодні, що це триватиме ще рік. Моє враження, що є нестача рішучості у питанні боротьби з корупцією», - додав  Даріуш Росаті, який є співголовою парламентського комітету асоціації ЄС-Україна.

Він підсумував, що ЄС загалом може жити поряд з Україною, охопленою корупцією, але це в першу чергу в інтересах України - побороти корупцію. І тому він хотів би бачити щирість з боку української влади у цьому питанні.

Нагадаємо, 12 березня прем’єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв верховному представнику ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріці Могеріні, що Антикорупційний суд буде створений в Україні у найближчі декілька місяців

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: