Заступниця держскретаря США запропонувала прокачувати через «Північний потік-2» горілку

Заступниця держскретаря США запропонувала прокачувати через «Північний потік-2» горілку
Дипломатка розповіла, яким може бути майбутнє газопроводу за різних обставин
фото з відкритих джерел

Вікторія Нуланд пожартувала про російський газопровід під час брифінгу

Заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд пожартувала про те, що було б непогано, якби російським газопроводом «Північний потік-2» текла горілка. Про це вона заявила під час брифінгу, запис якого опубліковано на YouTube-каналі Держдепу Сполучених Штатів.

Нуланд прокоментувала заяву журналіста Метта Лі про те, що «Північний потік-2» готовий до прокачування будь-чого – газу, оливкової олії чи горілки.

«Горілка – це було б непогано», – зазначила американська державна діячка.

Дипломатка також вступила з представником ЗМІ у полеміку щодо готовності російського газопроводу. Вона зазначила, що «Північний потік-2» ще не готовий прокачувати газ, адже не наразі не пройшов тестування та сертифікацію.

Крім цього, заступниця держсекретаря процитувала сенатора Теда Круза, відомого супротивника проекту, який назвав «Північний потік-2» у його нинішньому стані «шматком металу на дні океану».

Нуланд наголосила, що якщо Росія здійснить повномасштабне вторгнення в Україну, «Північний потік-2» буде зупинено. За її словами, Вашингтон єдиний зі своїми союзниками в тому, що у разі ескалації напруженості з боку Москви відповідь буде «швидкою та жорсткою».

Нагадаємо, на думку держсекретаря США Ентоні Блінкена, «Північний потік–2» є важелем впливу як для Росії, так і проти неї, і якщо РФ відновить агресію проти України, імовірність, що газ піде цим трубопроводом, малоймовірна.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: