Зеленський звільнив голову РДА у зв'язку з «закінченням терміну повноважень президента»

Зеленський звільнив голову РДА у зв'язку з «закінченням терміну повноважень президента»
Володимир Зеленський офіційно повідомив, що у нього закінчилися повноваження президента

Незабаром після публікації повідомлення було видалено з офіційного сайту президента

Президент Володимир Зеленський повідомив про звільнення Алли Поліщук з посади голови Кропивницького районної державної адміністрації Кіровоградської області.

Відповідне розпорядження було опубліковане на сайті Офісу президента.

У повідомленні говорилося, що Аллу Поліщук необхідно звільнити з посади глави Кропивницького районної державної адміністрації Кіровоградської області у зв'язку з «закінченням терміну повноважень президента України».

Скрін розпорядження опублікував журналіст Денис Іванеско в соцмережі Facebook.

164155945_131558432242240_5720182745887683738_n

Незабаром після публікації повідомлення було видалено з офіційного сайту президента. Хоча насправді розпорядження цілком логічне, адже Алла Поліщук була призначена головою Кіровоградської районної державної адміністрації Кіровоградської області Указом президента України Петра Порошенка від 6 березня 2015 року №238/2015-рп.

Відповідно до частини 2 ст.8 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посаду президентом України за поданням Кабінету Міністрів на строк повноважень президента України.

У травні 2019 року після обранням президентом України Володимиром Зеленським виникли підстави для звільнення Поліщук з посади у зв’язку з закінченням терміну повноважень президента України. Цей процес звільнення затягнувся на майже два роки, оскільки відповідно до частини 4 ст.9 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» «у разі обрання нового президента України голови місцевих державних адміністрацій продовжують здійснювати свої повноваження до призначення в установленому порядку нових голів місцевих державних адміністрацій».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: