ЗМІ повідомили про повернення в Україну нардепа-втікача Льовочкіна (фото)

ЗМІ повідомили про повернення в Україну нардепа-втікача Льовочкіна (фото)
Нардеп пробув в Україні неповних вісім днів
фото: «Схеми»

Нардеп Сергій Льовочкін прибув в Україну 6 липня, а вже 13 – знову виїхав за кордон

Народний депутат Сергій Льовочкін, обраний від ОПЗЖ до Верховної Ради, у липні відвідав Україну вперше від початку повномасштабного вторгнення російських військ, але знов залишив країну. Про це йдеться у розслідуванні журналістів проєкту «Схеми».

За даними розслідувачів, Сергій Льовочкін заїхав в Україну вдень 6 липня у пункті пропуску «Краковець» на автомобілі Land Rover. Разом з ним в Україну прибули депутати Григорій Суркіс та Олександр Пузанов, також обрані до парламенту від ОПЗЖ.

Офіційно Державна прикордонна служба не коментує такої інформації.

Згідно з даними електронної системи поіменного голосування Верховної Ради, депутати Льовочкін, Суркіс та Пузанов відвідали у Києві пленарні засідання парламенту 8 та 9 липня та брали участь у голосуваннях.

13 липня знімальна група «Схем» зафіксувала як кортеж депутата Григорія Суркіса залишив територію столичного навчально-тренувального комплексу «Динамо».

Після цього броньований Maybach – у супроводі ще двох авто – виїхав з Києва на трасу у напрямку Заходу України.

Як повідомили журналістам джерела, які мають доступ до бази перетину кордону, у цей день Сергій Льовочкін разом з Григорієм Суркісом та Олександром Пузановим виїхали за межі України, перетнувши державний кордон з Республікою Польща. Таким чином за час повномасштабної війни Росії проти України депутат Льовочкін пробув у країні неповних вісім днів.

За даними журналістів, Льовочкін поїхав з України 13 липня За даними журналістів, Льовочкін поїхав з України 13 липня

Журналісти також звернули увагу на фоторепортаж з матчу «Динамо»-«Фенербахче» в межах кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів з футболу, який відбувся в польському місті Лодзь 20 липня. На трибунах були присутні відразу кілька народних депутатів України.

Матч відвідали народні депутати Григорій Суркіс, Сергій Льовочкін, Олександр Пузанов, Олександр Герега. Разом з ними також був президент київського «Динамо» Ігор Суркіс.

Українські політики на футбольному матчі у Польщі Українські політики на футбольному матчі у Польщі

Сергій Льовочкін на футбольному матчі 20 липня Сергій Льовочкін на футбольному матчі 20 липня

Сергій Льовочкін – один із найбагатших українських політиків, які зберігали суттєвий вплив на державне управління за різної влади, повністю зник з інформаційного простору і досі не виступив з публічними заявами щодо російської агресії, зазначають журналісти.

Зважаючи на воєнний стан в Україні та оголошену мобілізацію, вірогідно, виїхати за межі країни на той момент 49-річному Льовочкіну допоміг статус народного депутата.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з'явився список народних депутатів, які покинули Україну незадовго до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Серед них був і Сергій Льовочкін. За даними ЗМІ, він виїхав із України 10 лютого.

Зазначимо, що попри свою відсутність в Україні брат і сестра Льовочкіни увійшли у новостворену депутатську групу «Платформа за життя та мир» , яку склала частина депутатів від забороненої партії «Опозиційна платформа – За життя».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: