У Верховній Раді вигадали нове покарання для нардепів від ОПЗЖ

У Верховній Раді вигадали нове покарання для нардепів від ОПЗЖ
14 квітня під час закритого пленарного засідання Верховна Рада ухвалила рішення про призупинення діяльності фракції «Опозиційна платформа – За життя». Попри це вихідці з ОПЗЖ створили дві депутатські групи
фото з відкритих джерел

Медведчука і компанію можуть позбавити права відвідувати пленарні засідання сесії

Група парламентарів із депгрупи «За майбутнє» та фракції «Слуга народу» пропонують запровадити новий вид політичної відповідальності для народних депутатів. Про це повідомляє «Главком» з посиланням на законопроєкт, зареєстрований у Раді 1 червня.

Законопроєкт передбачає внесення зміни до ст. 51 Регламенту Верховної Ради «Дотримання дисципліни та норм етики народними депутатами на пленарному засіданні». А саме – політичну відповідальність народного депутата, який входить (входив) в депутатську фракцію, що була сформована політичною партією, діяльність якої зупинена (призупинена) рішенням Ради національної безпеки і оборони України.

До обранців, якій пройшли до парламенту від партій, згодом заборонених РНБО, пропонується застосовувати: позбавлення права брати участь у пленарних засіданнях Верховної Ради, урочистих засіданнях Верховної Ради, парламентських слуханнях, засіданнях Погоджувальної ради, комітетів, підкомітетів, тимчасових слідчих та тимчасових спеціальних комісій, у роботі Лічильної комісії і офіційних парламентських делегацій України.

У пояснювальній записці до законопроєкту сказано, що 14 квітня 2022 року під час закритого пленарного засідання Верховна Рада ухвалила рішення про призупинення діяльності фракції «Опозиційна платформа – За життя». Таким чином парламент відреагував на рішення Ради національної безпеки і оборони, яка призупинила діяльність на час воєнного стану партії «Опозиційна платформа – За життя».

Водночас 21 квітня у Раді було створено депутатську групу «Платформа за життя та мир» з решток фракції «Опозиційної платформи – За життя». 22 травня 17 народних депутатів від ОПЗЖ створили депутатську групу «Відновлення України».

«На сьогоднішній день в проведенні пленарних засідань Верховної Ради, урочистих засідань Верховної Ради, парламентських слуханнях, засіданнях Погоджувальної ради, комітетів, підкомітетів, тимчасових слідчих та тимчасових спеціальних комісій, у роботі Лічильної комісії і офіційних парламентських делегацій України беруть участь особи, які мають на меті нівелювати соборність та державний суверенітет України, пропагуючи ідею так званого «російського світу» («руского міра»), що становить особливу суспільну небезпеку», – вважають автори законопроєкту.

Нагадаємо, що в Україні триває 98-й день повномасштабної війни, розв’язаної путінською Росією.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський 19 березня ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про припинення діяльності низки політичних партій. До списку потрапили «Опозиційна платформа - За життя», «Опозиційний блок», «Партія Шарія» та інші.

Державне бюро розслідувань викрило помічників народних депутатів від політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» у сприянні країні-агресорці – Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: