Вчені дослідили воду із Місяця та зробили несподівані висновки

Вчені дослідили воду із Місяця та зробили несподівані висновки
Наявність води на Місяці змушує науковців задуматися про її походження та обсяги запасів
фото з відкритих джерел

Науковці вважають, що вода може бути на супутнику у значній кількості

Новий аналіз місячного ґрунту дозволив ученим припустити, що частинки води, що містяться в ньому, могли потрапити на супутник Землі з Сонця. Про це пише Science Alert.

Так звана «сонячна вода» могла утворитися на Місяці в результаті взаємодії сонячного вітру з мінеральними оксидами, що є в місячному ґрунті. Унаслідок цієї взаємодії й виникли частинки води. До такого висновку дійшли геохіміки з Китайської академії наук.

Дослідження місячного ґрунту, доставленого на Землю у межах космічної місії, дозволило дослідникам припустити, що вода на Місяць могла потрапити з Сонця. На їхню думку, у районах середніх і високих широт супутника може бути вода у значній кількості. Усе це завдяки взаємодії сонячного вітру з місячним ґрунтом.

Вчені впевнені, що результати дослідження можуть вплинути на сприйняття походження і розподілу води на Місяці.

Хоч візуально Місяць виглядає, як суха пилова куля, проте нещодавні дослідження показали, що води на супутнику нашої планети більше, ніж припускав будь-хто. Звичайно, не йдеться про річки та озера, але наявність води на Місяці змушує вчених задуматися про її походження та обсяги запасів.

До слова, за останні десять років Китай досяг значних успіхів в освоєнні Місяця, а дата висадки країни на Місяць стає дедалі ближчою, тож у NASA стурбовані можливими претензіями Китаю на територію Місяця.

Раніше повідомлялося, що науковці зазначають, що Сонце може мати безліч коливань чорних дір – астрономи NASA зафіксували «посмішку» Сонця: оприлюднено фото.

Нагадаємо, США виведуть на орбіту український наносупутник.

Читайте також: Уперше за 50 років NASA дісталося Місяця

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: