Україна вийшла з Міжнародного центру наукової та технічної інформації: названо причину

Україна вийшла з Міжнародного центру наукової та технічної інформації: названо причину
Штаб-квартира організації розташована у Москві
фото ілюстративне

Функції організації, що забезпечувала участь України у діяльності центру було покладено на Український інститут науково-технічної та економічної інформації

Український уряд на засіданні 18 листопада ухвалив постанову, за якою Україна вийшла зі складу членів Міжнародного центру наукової та технічної інформації. Його штаб-квартира розташована у Москві. Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки України 19 листопада.

Там зазначили, що рішення ухвалили з урахуванням «неприйнятності співпраці з країною-агресором у науково-технічній сфері».

Міжнародний центр наукової та технічної інформації (МЦНТІ) заснований 22 державами у 1969 році, Україна набула членства у 1993 році. Відповідно до статті 102 Статуту Організації Об'єднаних Націй цей центр внесений до реєстру ООН як самостійна міжнародна організація.

Функції організації, що забезпечувала участь України у діяльності центру було покладено на Український інститут науково-технічної та економічної інформації.

Як йдеться на сайті центру, він здійснював організацію досліджень та розробок щодо нових інформаційних технологій, налагодження та забезпечення доступу до світових інформаційних систем та мереж передачі даних тощо.

Раніше повідомлялось, що Україна побудує багаторівневу систему протиповітряної оборони.

Нагадаємо, Ллойд Остін розповів, чи США втягнуться у війну з Росією.

Також стало відомо, чи було офіційне звернення Кремля щодо мирних переговорів.

Читайте також: Війна Росії з Україною: Іран придумав схему, як уникнути санкцій

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: