Вчені розповіли, скільки шоколаду на день зробить людину щасливою

Вчені розповіли, скільки шоколаду на день зробить людину щасливою
Рецепт щастя від науковців – простий і смачний
фото з відкритих джерел

Вплив на відчуття має не увесь шоколад, а тільки чорний

Вчені із Сеульського національного університету провели дослідження, яке показало, якщо їсти три рази на день по шматочку вагою 10 грамів із 85% вмістом чорного шоколаду, то людина стає щасливішою. Про це повідомляє Daily Mail.

Так, у дослідженні взяли участь 46 людей. Зокрема, в одній групі були люди, які протягом трьох тижнів їли шоколад із різним відсотком какао у складі. А в іншій групі люди не їли шоколаду взагалі.

Фахівці розповіли, що покращення настрою пов'язане зі зміною в мікробіоті кишечника через вживання чорного шоколаду. Окрім того, настрій покращився лише в тих, хто їв саме чорний шоколад, а не молочний.

У дослідженні зазначається, що чорний шоколад може змінити настрій. Зазначається, що щоденне вживання чорного шоколаду впливає на фізіологічний і психологічний стан людини.

Як відомо, незначна кількість шоколаду в день можуть бути корисними. Але це повинен бути саме чорний гіркий шоколад, який містить в собі мінімум 55% какао-бобів, а не замінників. Вони є гарними знищувачами жиру і застосовуються, наприклад, в антицелюлітній практиці при масажі.

Нагадаємо, заслужений лікар України Євгеній Комаровський відповів на питання, чи є тяга до солодкого симптомом якоїсь хвороби.

Читайте також:



Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: