Адвокат Мартиненка стверджує, що НАБУ фальсифікувало справу «Східного ГЗК» руками приватної фірми

Адвокат Мартиненка стверджує, що НАБУ фальсифікувало справу «Східного ГЗК» руками приватної фірми
НАБУ звернулось до державних аудиторів, але вони двічі відповіли, що збитків по роботі «Східного ГЗК» нема, - Бойко

У звинуваченнях НАБУ щодо Миколи Мартиненка відсутні будь-які збитки для держави, - адвокат

Національне антикорупційне бюро України фальсифікувало фігурування Миколи Мартиненка та збитки «Східного гірничо-збагачувального комбінату» за допомогою сумнівної приватної фірми. Про це заявив адвокат Петро Бойко, повідомила прес-служба екс-депутата.

За словами адвоката, в звинуваченнях НАБУ щодо Миколи Мартиненка відсутні будь-які збитки для держави. «НАБУ сфабрикувало звинувачення за допомогою сумнівної приватної фірми, що навіть не пройшла перевірку якості послуг. Причому в темі постачання уранової сировини НАБУ придумало абсурдне формулювання», – сказав Бойко.

«Спочатку НАБУ звернулось до державних аудиторів. Але вони двічі відповіли, що збитків по роботі «Східного ГЗК» не має. Тобто, справу треба було закривати. Проте НАБУ йде в приватну фірму «Профі-сервіс», що малює для НАБУ те, що вони хотіли почути. Фірма придумала «ноу-хау» в судових експертизах – визначення «втрачені активи» - і на ньому будується все звинувачення. Якщо і є десь втрачені активи, то лише у зв'язку з захопленням Криму російськими окупантами. Тут же - це абсурд, будь-який платіж можна назвати «втраченим активом», - наголосив адвокат.

«Однак лояльні до НАБУ експерти з державного інституту це підмахнули, - сказав Петро Бойко. - Але збитків все одно не було, як того вимагає закон для звинувачення. Тому НАБУ пішло на підміну понять і процесуальне шахрайство. Інакше розпіарену справу довелось би закривати ще на етапі слідства», - відзначив адвокат.

За його словами, розгляд в суді показав, що «справа Мартиненка» сфальшована від початку до кінця. «Тому очікуємо нових інформаційних атак. НАБУ буде намагатись дискредитувати експертизи з боку захисту», - сказав адвокат.

Прес-служба Мартиненка також наголосила на політичній заангажованості НАБУ. «Директор НАБУ кілька років піарився на фейковій справі, а тепер Ситник сподівається втекти від кримінальної відповідальності і отримати депутатський імунітет. Але йому доведеться відповідати перед законом за всі зловживання», - заявили у екс-депутата.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: