Без підтримки Порошенка не було б Єдиної української церкви - митрополит Еммануїл

Без підтримки Порошенка не було б Єдиної української церкви - митрополит Еммануїл
«Маю сказати: він (президент - ред.) також був тим, хто здійснював процес з Вселенським патріархом з надією, усією надією і вірою, що це (створення Об'єднаної української православної церкви - ред.) може стати реальністю», - сказав ми

«Хотів би ще раз подякувати пану президенту за всю його підтримку, за всю його пожертву», - сказав митрополит Еммануїл

Створення об’єднаної Української православної церкви було б неможливим без постійної підтримки президента України Петра Порошенка. Про це заявив представник Вселенського патріархату митрополит Гальський Еммануїл.

«Хотів би ще раз подякувати пану президенту за всю його підтримку, за всю його пожертву. І можу вам сказати: без його постійної підтримки цей результат сьогодні не був би можливим. Маю сказати: він також був тим, хто здійснював процес з Вселенським патріархом з надією, усією надією і вірою, що це (створення Об'єднаної української православної церкви - ред.) може стати реальністю», - сказав митрополит Еммануїл.

Як повідомлялося, 15 грудня у Києві відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому обрали очільника Помісної церкви, яким став митрополит Переяславський і Білоцерківський Української православної церкви Київського патріархату Епіфаній

Вселенський патріарх Варфоломій привітав Україну зі створенням нової Православної автокефальної церкви та оголосив дату передачі Томоса - 6 січня 2019 року.

Передача Томоса відбудеться в Стамбулі після спільної літургії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: