Назву «Дніпропетровська» потрібно прибрати з мапи України, - В’ятрович

Назву «Дніпропетровська» потрібно прибрати з мапи України, - В’ятрович
В'ятрович закликав депутатів завершити перейменування області

УІНП підтримував пропозицію перейменування Дніпропетровської області на Січеславську

Директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович закликав народних депутатів завершити перейменування Дніпропетровської області. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами В’ятровича, Український інститут національної пам‘яті від самого початку підтримував пропозицію перейменування Дніпропетровської області на Січеславську.

«По-перше, така назва історично коректна. По-друге, саме цю назву було запропоновано місцевими громадськими ініціативами. По-третє, це була єдина пропозиція, подана згідно процедури на розгляд комітету і парламенту», - написав історик.

В’ятрович зазначив, що на жаль, пропозиція перейменувати Дніпропетровську область на Січеславську не набрала потрібної кількості голосів і постанову не було ухвалено.

«Опісля з‘явився президентський законопроект про перейменування на Дніпровську область, а потім - як альтернативну - повторно подано пропозицію щодо перейменування на Січеславську область. Є високий ступінь ризику, що жодна з нових назв не отримає достатньої кількості голосів і таким чином буде продовжено існування Дніпропетровської області», - наголошує директор Українського інституту національної пам'яті. 

В’ятрович запевняє, що головним приорітетом УІНП є завершення декомунізації, зокрема усунення назви «Дніпропетровська» з мапи України, тому вони підтримують обидва проекти постанов щодо перейменування області і звертаються до народних депутатів об‘єднати зусилля, аби завершити перейменування.

«Тож просимо провести рейтингове голосування двох постанов з тим, щоб винести на результативне остаточне голосування один проект, що отримає шанс бути схваленим.
PS. Комітет з питань місцевого самоврядування також підтримав дві постанови», - звернувся до депутатів директор Українського інституту національної на своїй сторінці у Facebook.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: