Православна церква України створила місію, що опікуватиметься українськими політв'язнями

Православна церква України створила місію, що опікуватиметься українськими політв'язнями
Очільник Єдиної церкви Епіфаній сказав, що Климент «не просто вболіває на словах, але практично діє: він їздить, допомагає, відвідує в'язнів, тобто ця людина справді клопочеться»

Місією керуватиме архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент

Синод Православної церкви України створив православну місію допомоги жертвам порушення прав людини та особам, позбавленим волі, що опікуватиметься звільненням українських політв'язнів Кремля. Про це повідомив митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній під час зустрічі колег і друзів журналіста «Укрінформу», художника та політв'язня Кремля Романа Сущенка з нагоди його 50-річчя. Про це повідомляє «Укрінформ».

За словами митрополита Епіфанія, ми відкрили таку місію, що у майбутньому буде робити все задля того, щоб ці хлопці (українські політв'язні Кремля - ред.) повернулися і тут разом із Романом (Сущенком - ред.) всі відсвяткувати його наступний день народження. «Я в це вірю, бо Господь може це втілити, якщо ми будемо мати глибоку віру і будемо молитися до нього за це», - зазначив предстоятель Православної церкви України Епіфаній.

За його словами, цією місією керуватиме архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент. Епіфаній підкреслив, що Климент є найбільш активним єпископом, «який не просто вболіває на словах, але практично діє: він їздить, допомагає, відвідує в'язнів, тобто ця людина справді клопочеться».

«До цього часу владика Климент це робив з власної ініціативи, тобто як ієрей, який знаходиться на окупованій території. Я думаю, що він найбільше розуміє тих хлопців, які зараз перебувають в ув'язненні, бо він перебуває в духовній окупації і в окупації на території Криму. І для нього це є певним сенсом життя. Він це робить добровільно. Він їздить навіть туди, на територію Росії, намагається відвідати, йому на цьому шляху роблять багато перепон, але попри це, він впевнено працює в цьому напрямку. І для того, щоб підсилити його позицію, щоб він мав навіть тут, в Україні, певне юридичне право, тобто мав певну посаду, що чітко давала б йому можливість звертатися в різні установи, тому ми і створили цю місію», - уточнив Епіфаній.

Предстоятель ПЦУ також додав, що невдовзі буде створено статут цієї місії, де «буде чітко прописано права та обов'язки, що буде мати голова цієї місії».

Як повідомлялося, загалом у Росії та в окупованому Криму утримують понад 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство. Міністерство закордонних справ України направило вже близько 300 нот до Росії з вимогою звільнити політв'язнів-українців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: