Сестра Сенцова про «звільнення» політв'язня: припускаю, це був чийсь злий жарт

Сестра Сенцова про «звільнення» політв'язня: припускаю, це був чийсь злий жарт
Олег Сенцов

Каплан попросила утриматись від розголошення неперевіреної інформації

Сестра українського режисера Олега Сенцова Наталія Каплан припускає, що повідомлення про те, що нібито літак із політв'язнем вилетів з Салехарда і можливо прибуде до Києва, було чиїмось злим жартом, або хтось використав журналістку Вікторію Івлєву для дезінформації.

Про це вона сказала в ефірі «Громадського радіо».

Каплан вважає, що причиною такої реакції людей на допис російської журналістки у Facebook стала надія.

За її словами, люди почали поширювати інформацію та дзвонити їй і адвокату Сенцова, бо сподівались, що це правда.

Каплан знову попросила утриматись від розголошення неперевіреної інформації: «Не треба, будь ласка. Бо коли надії руйнуються, це набагато гірше».

Сестра політв’язня додала, що не вірить у теорії змов, але припускає, що це повідомлення було чиїмось злим жартом, або хтось використав журналістку Івлєву для дезінформації. Про те, хто б міг так вчинити, Каплан не знає.

Напередодні сестра Сенцова закликала не поширювати інформації про можливе звільнення українця, доки він не залишить Росії.

Нагадаємо, у ніч на 12 серпня, російська журналістка Вікторія Івлєва написала у Facebook, що Олег Сенцов, «здається, врятований» і нібито літак із ним вилетів із Салехарда – центру Ямало-Ненецького автономного округу, де український режисер перебуває в ув’язненні в колонії в місті Лабитнангі. Це повідомлення широко розповсюдили в соцмережах.

Але пізніше вночі вона додала, що ніякої нової інформації не має, а потім визнала: «Починаю підозрювати, що над нами, можливо, непогано насміялися».

У неділю вранці в управлінні Федеральної служби виконання покарань Росії в Ямало-Ненецькому автономному окрузі заявили кільком російським агентствам, що інформація журналістки не відповідає дійсності.

Кримчанин Олег Сенцов був засуджений у Росії в серпні 2015 року до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за звинуваченням у плануванні терактів в окупованому Криму. Він провину не визнає. Правозахисники визнали його політичним в’язнем. 14 травня режисер оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення всіх українських політв’язнів у Росії й у Криму.

Станом на 13 серпня Сенцов голодує вже 92-й день. Попередніми днями з’являлися повідомлення, що стан його здоров’я помітно погіршився; російські тюремники заперечують це.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: