Школярів навчатимуть розрізняти російські фейки – Ткаченко

Школярів навчатимуть розрізняти російські фейки – Ткаченко
Міністерство освіти вже розіслало рекомендації у школи з медіаграмотності
фото: espreso.tv

Ткаченко: «Наразі інформаційні атаки з боку РФ відбуваються щодня»

Протягом 17 та 18 лютого в усіх школах України пройдуть уроки з медіаграмотності. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Telegram.

Міністр зазначив, що такі уроки відбудуться вперше в Україні.

Ткаченко відзначив, що в умовах російської інформаційної війни уроки з медіаграмотності є надзвичайно важливими. «Урок не просто символічний. Наразі інформаційні атаки з боку РФ відбуваються щодня. Ми – в епіцентрі дезінформації. Медіаграмотність – одна з ключових навичок, якою можуть користуватися всі люди, починаючи змалечку. Для того, щоб запобігти поширенню маніпуляцій, фейків. І, звичайно, для розвитку інформаційної гігієни, критичного мислення та внутрішнього фільтру споживання інформації. Медіаграмотність – один з найбільш ефективних захистів від дезінформації», – написав міністр.

Як пише Ткаченко, міністерство освіти вже розіслало рекомендації у школи. Перелік матеріалів для вчителів буде також розміщений на сайті проєкту «Фільтр».

Нагадаємо, бойовики, які обстріляли дитсадок у Станиці Луганський, ліплять фейки про українську армію. Як повідомлялося, Державна прикордонна служба закликала українців не вестись на російські фейки, зокрема щодо нібито запровадження обмежень виїзду за кордон громадян призовного віку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: