У Києві зустріли нацгвардійців, які пів року воювали у районі Світлодарської дуги

У Києві зустріли нацгвардійців, які пів року воювали у районі Світлодарської дуги
Гвардійців чекає обов'язкова психологічна реабілітація та повернення додому, до своїх рідних та близьких

89 військовослужбовців, які виявили себе під час виконання бойових завдань, отримали заохочення і нагороди, - НГУ

До Києва сьогодні, 10 травня, повернулися сотні українських захисників в ешелоні Бригади швидкого реагування Національної гвардії України. Про це йдеться на сторінці Нацгвардії у Facebook.

У пресслужбі зазначили, що військовослужбовці виконували бойові завдання на одному з найнебезпечніших відрізків лінії фронту в районі Світлодарської дуги.

«На залізничному вокзалі «Київ – Деміївський» бійців зустрів заступник командувача НГУ генерал-лейтенант Юрій Лебідь. Від імені командування Національної гвардії України він привітав бійців з поверненням додому і подякував їм за службу. Після завершення урочистостей бійці повернулися до військової частини, де 89 військовослужбовців, які виявили себе під час виконання бойових завдань, отримали заохочення і нагороди», - йдеться у повідомленні.

1_115

Гвардійців чекає обов'язкова психологічна реабілітація та повернення додому, до своїх рідних та близьких.

«На жаль, ця ротація принесла бригаді і хворобливі втрати. Так, під час мінометного обстрілу сержант роти розвідки Сергій Михальчук прикрив своїм тілом бойового побратима, прийнявши на себе основну хвилю уламків, від яких загинув. Він був нагороджений званням «Герой України» (посмертно). Також старший лейтенант Олександр Марків героїчно загинув під час обстрілу позицій ОС, коригуючи вогонь бригади по противнику. Нагороджений орденом «За мужність» (посмертно)», - повідомили у Нацгвардії.

Як повідомлялося, президент Європейської народної партії Дональд Туск заявив, що Кремль виправдовує свою агресію проти України так само, як Гітлер виправдовував війну в Європі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: