Генштаб: Представники Московського патріархату не надавали підтримку українським військовим

Генштаб: Представники Московського патріархату не надавали підтримку українським військовим
Серед релігійних організацій, що опікуються українськими військовими - представники УПЦ Київського патріархату, УАПЦ, Всеукраїнського союзу церков християн віри євангельської — пятидесятники

Представники УПЦ МП єдині, хто не виявив бажання допомогти ЗСУ, - представник Генштабу

Представників Московського патріархату не надавали підтримку українським захисникам. Про це заявив представник Генштабу ЗСУ Олексій Терещук , повідомляє «Укрінформ».

За словами Терещука, з 2014 року співпраця ЗСУ та релігійних організацій була обопільною, відбувалось об'єднання зусиль одночасно.

«На жаль, Московський патріархат (УПЦ МП — ред.) не виявив бажання. Це їх бачення, і цифри кажуть самі за себе, який внесок кожної релігійної організації», - зазначив військовий.

Як поінформували в Генштабі, в липні 2014 року при штабі АТО запрацювала перша капличка з капеланом УГКЦ Андрієм Зелінським, а на кінець 2014 року переважна більшість військових частин, що виконували бойові завдання в зоні АТО, мали на волонтерських засадах своїх духовних наставників.

За інформацією Генштабу, серед релігійних організацій, що здійснюють душпастирську опіку українських військовослужбовців, були представники УПЦ Київського патріархату, УАПЦ, Всеукраїнського союзу церков християн віри євангельської — пятидесятників.

«У заходах щодо задоволення духовних потреб ЗСУ не брали участь лише представники Української православної церкви Московського патріархату», - зазначив Терещук.

За словами першого заступника голови Синодального управління військового духовенства Православної церкви України протоієрея Тараса Мельника, наразі 148 священиків православної церкви офіційно знаходяться на посадах в ЗСУ, Нацгвардії та Держприкордонслужбі.

Інші священослужителі в складі Синодального управління, яких загалом близько 600, надають допомогу на волонтерських засадах.

За словами Мельника, на сьогодні фактично у кожному військкоматі закріплені священики, які духовно допомагають воєнкомам, працюють з учасниками АТО та їх сім'ями, з родинами загиблих.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: