УПЦ МП скаржитиметься до Конституційного суду через закон про назву

УПЦ МП скаржитиметься до Конституційного суду через закон про назву
Голова Юридичного відділу УПЦ МП протоієрей Олександр Бахов

Церква Московського патріархату надіслала звернення до президента Петра Порошенка з проханням застосувати вето до закону №5309

Українська православна церква Московського патріархату ініціюватиме звернення до Конституційного суду щодо закону, який зобов'язує її вказати в назві приналежність до Росії. Про це заявив голова Юридичного відділу УПЦ МП протоієрей Олександр Бахов.

Він наголосив, що УПЦ МП надіслала звернення до президента Петра Порошенка з проханням застосувати вето до закону №5309, однак він таким правом не скористався.

«Нами було надіслано звернення до Президента України – застосувати право вето, але, як ми бачимо, Він таким правом не скористався. Окрім, цього, так, як має місце порушення Конституційних норм і принципів, ми ініціюємо звернення до Конституційного суду», - заявив Бахов, пояснюючи це звернення тим, що прийнятий закон «порушує право на свободу віросповідання та дискримінує за релігійною ознакою мільйони віруючих» УПЦ МП.

В УПЦ МП зазначають, що закон №5309, у своєму тексті «не має згадки про Українську Православну Церкву, та не містить жодних конкретних формулювань про те, хто і як має називатись. Це вже буде визначати відповідний орган державної влади після набуття чинності закону».

«УПЦ офіційно зареєстрована з такою назвою в державних органах, й надалі залишається з цією назвою з 1990 року», - додав протоієрей.

Нагадаємо, 22 грудня президент Петро Порошенко підписав закон щодо назви релігійної організації, що керується з держави-агресора. Тепер у назві УПЦ МП повинно бути вказано на її зв’язок і залежності від РПЦ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: