В Україні перенесли призов на строкову службу до кінця карантину

В Україні перенесли призов на строкову службу до кінця карантину

Уряд ухвалив розпорядження про відтермінування призову з квітня на травень-липень

Кабінет міністрів ухвалив розпорядження про відтермінування призову на строкову службу в армії із квітня-червня на травень-липень 2020 року.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду 15 квітня без обговорення.

Як зазначається у пояснювальній записці до документа, проєкт розпорядження було розроблено з метою приведення строків призову громадян України на строкову військову службу у відповідність із вимогами указу президента №103/2020 щодо перенесення призову.

До відома, станом на ранок 15 квітня у Збройних силах Україні кількість хворих на коронавірус зросла за добу на чотири особи - до 23 людей.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 23 березня указом №103/2020 переніс строки проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу у 2020 році із квітня-червня на травень-липень.

Раніше пресслужба Сухопутних військ повідомила, що у зв'язку з карантином через коронавірус призупинено заходи призову громадян на строкову військову служб.

Також Генштаб дав рекомендації військовим, як протидіяти поширенню коронавірусу. Зокрема, Генштаб рекомендував заборонити службові відрядження посадових осіб до органів військового управління та відряджень за кордон; дозволити державним службовцям (за окремим рішенням) виконувати службові обов’язки за місцем проживання з дотриманням вимог чинного законодавства України щодо збереження державної таємниці та недопущення витоку службової інформації.

Крім того СБУ дає поради, як вберегтися від коронавірусу.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: