Вакарчук пояснив, чому в Україні така безтолкова еліта

Вакарчук пояснив, чому в Україні така безтолкова еліта
Святослав Вакарчук

Музикант переконаний, що Україна матиме власну високоінтелектуальну еліту через два-три покоління

Рок-музикант, екс-депутат Верховної Ради Святослав Вакарчук на зустрічі зі студентами Києво-Могилянської академії 4 квітня поділився своїми роздумами над тим, чому в Україні ще не викристалізувалась власна високоінтелігентна еліта. Про це повідомляє «Главком».

«Як нація ми формувались великою мірою селянським середовищем, оскільки Україна до 1917 року не існувала як незалежна держава, а потім мала короткий момент існування. До 1917 року вона була частиною то двох, то трьох імперій, і найкращі, розумніші люди потрапляли до еліти цих імперій і асимілювались. Якщо подивитесь на вклад української нації до Російської імперії, ви будете здивовані, як багато там українців. Дехто себе ідентифікував як українець, а дехто – ні, але їх було дуже багато», - говорить Вакарчук.

Музикант підкреслює, що те саме було під час Радянського Союзу, коли найкращі люди притягувались до Москви.

«Зараз країна відчуває наслідки цієї історії. Проте через два-три покоління без великого притягувача починає кристалізуватися в країні власна еліта», - переконаний Вакарчук.

Додамо, що, окрім тих факторів, які назвав Вакарчук, існувала й низка інших, які також стали на заваді розвитку української еліти. Чого варте лише таке явище як «Розстріляне відродження» (розстріли представників української інтелігенції за часів Йосипа Сталіна).

Читайте також матеріал «Главкома»: Святослав Вакарчук: Я змінюватиму країну, мене ніхто у цьому не зупинить

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: