Лондонський економіст про мораторій на продаж землі: «Рада вирвала поразку з щелеп перемоги»

Лондонський економіст про мораторій на продаж землі: «Рада вирвала поразку з щелеп перемоги»

Українська економіка не матиме успіху, доки у державі не буде проведено земельну реформу.

Про це, коментуючи рішення Верховної Ради з приводу продовження мораторію на продаж землі, заявив економіст, експерт аналітичного центру Atlantic Council (Вашингтон, США) Андерс Аслунд.

«Економіка України навряд процвітатиме, доки держава на здійснить земельну реформу, яку сьогодні було відтерміновано ще на рік», - заявив економіст у Twitter.

«Очікуваним, але тим не менш дуже поганим» також назвав рішення ВР Аслунд.

Сьогодні Рада вирвала поразку з щелеп перемоги. Фіскальна безвідповідальність та божевільне продовдження мораторію на продаж землі. Популізм

Голосування у Раді негативно оцінив і Тімоті Еш, лондонський економіст, який спеціалізується на країнах, що розвиваються у Європі, на Близькому Сході та в Азії.

«Сьогодні Рада вирвала поразку з щелеп перемоги. Фіскальна безвідповідальність та божевільне продовження мораторію на продаж землі. Популізм», - твітує Еш.

Як відомо Верховна рада прийняла в цілому законопроект щодо продовження мораторія на продаж сільськогосподарських земель до 1 січня 2018 року.

«Цей ринок має бути прозорим і справедливим, конкурентним і ефективним,він має унеможливлювати будь-які тіньові оборудки із землею. Саме тому є необхідність продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до належного законодавчого забезпечення запровадження і регулювання обігу земель, але не раніше 1 січня 2018 року», - наводить текст пояснювальної записки до законопроекту «Економічна правда».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: