Близько 20 тисяч жителів Дніпра і області ризикують залишитися без газу через борги

Близько 20 тисяч жителів Дніпра і області ризикують залишитися без газу через борги

За місяць неплатежі мешканців Дніпропетровської області за спожитий газ зросли на 25%

З початку опалювального періоду заборгованість мешканців Дніпропетровської області зросла на 517 млн грн. Станом на 1 грудня 2018 року борги за газ сягнули понад 2,5 млрд грн.

Найбільша заборгованість в обласному центрі Дніпропетровщини - понад 1,2 млрд грн, що становить 46% від загальної суми заборгованості, та в Кривому Розі – 643 млн грн, а це 25% загального боргу по області.

Через неплатежі клієнтів за газ «Дніпропетровськгаз Збут» не має можливості своєчасно розрахуватися за поставлений газ з НАК «Нафтогаз України», як це передбачено алгоритмом, затвердженим госрегулятором.

Для скорочення заборгованості за газ «Дніпропетровськгаз Збут» інформує неплатників про те, що в разі непогашення боргу їм буде припинено постачання газу. З початку опалювального періоду компанія надіслала 21 тис. таких повідомлень. У разі відсутності реакції з боку неплатників «Дніпропетровськгаз Збут» вдається до крайніх заходів. Так, за вказаний період поставки газу були припинені понад 1,6 тис. боржникам.

«Чинним законодавством передбачається призупинення субсидії споживачам, які заборгували більше ніж за два місяці. Тому ми звертаємось до всіх наших клієнтів, а особливо до тих, хто отримує субсидію і має борги за послуги з газопостачання, терміново погасити їх, аби уникнути призупинення субсидії та відключення від газопостачання за існуючу заборгованість», - зазначила директор «Дніпропетровськгаз Збуту» Тетяна Соболь.

Відповідно до Кодексу газорозподільних систем, відключення боржників від газопостачання проводить оператор ГРМ за поданням газопостачальної компанії. Якщо у споживачів накопичилась велика сума боргу, то її стягнення також проводиться через суд із залученням виконавчої служби. Тому, щоб не погіршувати ситуацію і не накопичувати боргів, фахівці «Дніпропетровськгаз Збут» рекомендують своїм клієнтам скористатися наступними варіантами: оформити субсидію і реструктуризувати борг. Споживачі мають можливість звернутись із заявою і повним пакетом документів на реструктуризацію боргу, але остаточне рішення про надання реструктуризації прийматиме ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: