Ціна на російську нафту впала до $10 за барель: доставляти її дорожче, ніж продавати

Ціна на російську нафту впала до $10 за барель: доставляти її дорожче, ніж продавати
Витрати на транспортування Urals і оплата експортного мита в кінці березня перевищували її середню вартість

Бюджет РФ зверстаний на прогнозі, що нафта коштуватиме $42,4 за барель

Російська нафта Urals продовжує оновлювати антирекорди - ціна на неї опустилася до $10 за барель. Бюджет РФ зверстаний на прогнозі, що нафта коштуватиме $42,4 за барель. Про це пишуть російські ЗМІ. 

Таким чином експортна ціна на російську нафту марки Urals стала негативною. «30-31 березня витрати на доставку бареля нафти до портів, податки та інші витрати перевищили розрахункову ціну продажу сорту нафти в Європі», - йдеться у повідомленні.

Мова йде про котирування на нафту, яку продавець зобов'язаний доставити до трубопроводу за свій рахунок. Котирування Argus fip Західний Сибір (основний орієнтир для російського ринку, по ній розраховуються ціни річних і короткострокових контрактів) 30 березня склала мінус 1007 рублів ($12,7) за тонну (навіть без урахування витрат до здачі в трубу), а на наступний день - вже мінус 1200 рублів за тонну ($15,2).

Якщо негативна ціна протримається хоча б місяць, експорт Urals стане збитковим, укупі з продажами на внутрішньому ринку. За даними галузевого агентства Argus media, постачальники давно стурбовані можливим тривалим періодом низьких цін, який зробить прибутковість продажів нафти в Росії нульовою або навіть негативною.

Як повідомлялося, Росія тепер «доплачує» покупцям своєї нафти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: