Росія тепер «доплачує» покупцям своєї нафти

Росія тепер «доплачує» покупцям своєї нафти

Експортна ціна російської нафти пішла в мінус

Витрати на транспортування Urals і оплата експортного мита в кінці березня перевищували її середню вартість

Безпрецедентне падіння світових цін на нафту призвело до того, що на російському ринку цінові показники кінця березня пішли в мінус. Таким чином витрати на транспортування, оплату експортного мита та інші витрати перевищували середню вартість російської марки експортної суміші Urals в Північно-Західній Європі та Середземноморському регіоні. Про це повідомило міжнародне цінове агентство Argus, яке висвітлює ситуацію на енергетичних і товарно-сировинних ринках.

Так, котирування «Urals FIP Західна Сибір формула» 30 березня дорівнювала мінус 1,007 тисячі рублів за тонну, а 31 березня знизилася до мінус 1,2 тисячі рублів за тонну. Поставка на умовах FIP (Free in pipe - ред.) передбачає, що продавець здійснює поставку сировини до трубопроводу за свій рахунок.

«Така ситуація застала зненацька багатьох учасників ринку, адже їх ціни на поставки нафти за контрактами як річним, так і короткостроковим базуються на значенні формули протягом місяця поставки», - відзначає агентство Argus.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що за необхідністю готовий підключитися до переговорів між Росією і Саудівською Аравією про ситуацію на ринках після початку «нафтової війни» між Москвою і Ер-Ріядом.

У середу, 1 квітня, втратила силу угода ОПЕК + щодо скорочення обсягів видобутку нафти. З тих пір як стало відомо про відмову від її продовження, ціни на світовому ринку впали більш ніж удвічі. Так, 30 березня ціна на російську нафту марки Urals опустилася до 16,2 долара за барель, що стало мінімальним рівнем з 1999 року.

Також нагадаємо, що напередодні Саудівська Аравія різко наростила експорт нафти

Ціни на нафту продовжили зниження в середу слідом за найбільшими в історії квартальним і щомісячним обвалами.

Крім того повідомлялося, що російська нафта стала дешевше європейського мазуту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: