Експерт підказав уряду вихід: потрібно підвищувати ціни на електроенергію для населення

Експерт підказав уряду вихід: потрібно підвищувати ціни на електроенергію для населення
Експерт зазначив, через занижені ціни на струм для населення ринок електроенергії не здатен працювати ефективно

Потрібен план підвищення цін на струм для населення - Dixi

Потрібно ухвалити план підвищення цін на електроенергію для населення, щоб усунути диспропорції на ринку та дозволити йому працювати ефективно. Про це заявив директор з досліджень DiXi Group Роман Ніцович в ефірі «Першого Ділового телеканалу».

«Оптимально було б розробити графік приведення цін для населення на електричну енергію до ринкового рівня. Це може бути п’ятирічна, чи семирічна програми», - сказав Ніцович.

Експерт зазначив, через занижені ціни на струм для населення ринок електроенергії не здатен працювати ефективно, та наголосив, що ціни на струм в Україні сьогодні досить низькі.

«Потрібно ухвалювати ті рішення, які дозволять ринку працювати ефективно і не накопичувати нові борги», - підсумував Ніцович.

Нагадаємо, раніше голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, Валерій Тарасюк заявляв, що в середньостроковій і довгостроковій перспективі немає альтернативи вирівнюванню цін на електроенергію для населення та підприємців, і ціни на струм для населення неминуче зростуть.

У свою чергу засновник групи енергетичних компаній «Західнадрасервіс» Зиновій Козицький зазначив, що ціна на електроенергію для населення має стати ринковою, як це відбулось раніше з ціною на газ, а соціально незахищені верстви мають отримувати субсидії.

Раніше директор-засновник компанії Expro Consalting Геннадій Кобаль наголосив, що скасування перехресного субсидіювання і вирівнювання тарифів на електроенергію для населення та промисловості – це зобов’язання України перед ЄС.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: