Український міністр поскаржився на здорожчання лимонів

Український міністр поскаржився на здорожчання лимонів
Зараз лимони - це загальносвітовий дефіцит і ціни на нього зростають на світовому ринку, - Немчінов

«Уряд готовий до жорсткого регулювання цін на товари соціального пакету», - запевнив Немчінов

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов в інтерв’ю «Главкому» стверджує, що уряд готовий до жорсткого моніторингу цін на 30 продуктів, що входять до соціального пакету.

За словами міністра, це певні сорти хліба, молочна продукція і т.д

«Наразі ця група товарів досить добре представлена на ринку. Тому будемо дивитися по ситуації. А моніторинг потрібен для того, щоб відчувати чи потрібно вдаватись до жорсткого регулювання», - наголосив урядовець.

Немчінов зауважив, що наразі дійсно відчувається зростання цін «досить серйозне – подекуди спекулятивне, подекуди цілком логічне». «Поясню на прикладі лимонів. Я, наприклад, люблю пити чай з лимоном, але за останні декілька днів не можу їх знайти. Я розумію, що зараз це загальносвітовий дефіцит і ціни на нього зростають на світовому ринку. Тому це проблема об’єктивна – попит зростає. Його фізично немає, тому зростає й ціна», - пояснив міністр.

Що ж до обмеження експорту в очікуванні дефіциту продуктів харчування у світі, то Немчінов повідомив, що поки Україна «обмежили лише експорт медичної продукції, пов’язаної з захистом – маски і все інше і один харчовий продукт – це спирт». «Але «Укрспирт» зараз запускає всі заводи, які до цього стояли. Ми готові оперативно, в разі досягнення «Укспиртом» певних виробничих показників, змінити в постанові експортну квоту. Зрозуміло, що зараз ми не можемо нашим друзям в Італії чи Іспанії допомогти з ліками чи лікарями, адже самі на межі. Але тим не менше ми розуміємо, що спирт входить до багатьох медичних препаратів. Якщо ми досягнемо потрібного рівня виробництва, то готові з гуманітарних мотивів переглянути питання постачання спирту для тих країн, які потребують  допомоги в боротьбі з коронавірусом», - наголосив міністр Кабінету міністрів.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив Мінекономіки провести моніторинг цін на соціально значущі продукти.

Читайте більше:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: