Підприємствам-експортерам необхідно забезпечити пріоритетність на залізниці і в портах, - Мазур

Підприємствам-експортерам необхідно забезпечити пріоритетність на залізниці і в портах, - Мазур
Раніше металурги України звернулися до першого заступника міністра інфраструктури з проханням терміново звернути увагу на ситуацію, що склалася в українських портах

Нам необхідно збільшити сьогодні експорт для того, щоб збільшилося надходження валюти в нашу державу. - ексміністр

В умовах кризи підприємствам-експортерам, що забезпечують приплив валюти в країну, необхідно надати пріоритетність в обслуговуванні на залізниці і в портах. Про це заявив ексміністр промполітіки Валерій Мазур

«Нам необхідно збільшити сьогодні експорт для того, щоб збільшилося надходження валюти в нашу державу. І в цьому «Укрзалізниця» повинна зіграти ту роль, яка їй відводиться, що затримок тут ніяких немає, і пріоритети, безумовно, повинні бути. Я не бачу інших сьогодні пріоритетів. Хіба що тільки, може, доставка добрив аграріям, оскільки у них сьогодні почалася посівна. А так металурги, звичайно, мають пріоритет, повинен бути пріоритет, і не тільки металурги, а в цілому гірничо-металургійний комплекс. Тому що ми ще багато експортуємо залізної руди, окатишів, залізорудної сировини», - пояснив Мазур.

Він також наголосив на необхідності забезпечити стабільну роботу підприємств експортоорієнтованих галузей, зокрема подбати про достатній захист співробітників цих підприємств.

«Необхідно зробити все, щоб, не дай Боже, не почалося захворювання співробітників металургійних підприємств. Тому що замінити сталеварів, наприклад, або доменщиків миттєво неможливо. Точно так само, як неможливо замінити професійних фрезерувальників, токарів і т.д. на машинобудівних заводах», - сказав Мазур.

Нагадаємо, раніше об'єднання підприємств «Укрметалургпром» і Федерація металургів України звернулися до першого заступника міністра інфраструктури з проханням терміново звернути увагу на ситуацію, що склалася в українських портах, і вжити невідкладних заходів для забезпечення 100% виконання заявок українських підприємств-експортерів з боку державних транспортних компаній, в першу чергу, ДП МТП «Південний» і АТ «Укрзалізниця».

Раніше народний депутат України Муса Магомедов заявив, що в нинішніх кризових умовах, викликаних карантином, держава повинна надавати підтримку не тільки малому бізнесу, але і промисловості, яка є локомотивом економіки.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: