Енергоатому нема чим виплачувати зарплати – профспілка

Енергоатому нема чим виплачувати зарплати – профспілка
2 квітня «Енергоатом-Трейдинг» опублікував оцінку боргу ДП «Гарантований покупець» перед компанією за лютий-березень 2020р на рівні 5 млрд грн

Неплатежі з ринку та падіння споживання електроенергії призвели до того, що ДП «НАЕК «Енергоатом» також не може заплатити податки та відсотки по кредитам, купити свіже ядерне паливо та ін., - лолова Профспілки

Борги перед ДП «НАЕК «Енергоатом» за вироблену електроенергію призвели до виникнення наступних фінансових проблем компанії: затримка з виплатою заробітної плати, заборгованість з виплати податків та відсотків по кредитам, затримка оплати купівлі свіжого ядерного палива та ін.

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив заступник голови Профспілки працівників атомної енергетики та промисловості України Олексій Лич.

«Окрім затримки виплати з/п у повному обсязі, з'явилась заборгованість з оплатою податків, відсотків по кредитах, оплати за СЯП (свіжого ядерного палива – ред.), оплати підрядникам, що несе додатковий тягар у вигляді штрафних санкцій, робить ситуацію катастрофічною», - написав він, додавши, що до такої ситуації призвели неплатежі з ринку та падіння споживання електроенергії.

Заступник голови Атомпрофспілки також зазначив, що 6 квітня він обговорив складну ситуацію в компанії з т.в.о. міністра енергетики та захисту довкілля Віталієм Шубіним.

«Проінформував про складну ситуацію в «Енергоатомі». Він (Шубін – ред.) проінформував про дії, що вживаються міністерством. Сподіваюсь, що вони будуть успішними», - додав Лич.

Як повідомлялося, 2 квітня «Енергоатом-Трейдинг» опублікував оцінку боргу ДП «Гарантований покупець» перед компанією за лютий-березень 2020р на рівні 5 млрд грн (підтверджений борг за лютий – 3 млрд грн), разом з тим борг НЕК «Укренерго» перед «Енергоатомом» за врегулювання небалансів становить 400 млн грн. Дані борги, згідно повідомлення трейдингового підрозділу, негативно впливають на фінансовий стан генеруючої компанії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: