Москаль просить Разумкова ініціювати відставку Геруса

Москаль просить Разумкова ініціювати відставку Геруса
Президент Володимир Зеленський отримав петицію з вимогою відставки голови енергетичного комітету парламенту Андрія Геруса

Геннадій Москаль вимагає виконати петицію президенту, яка набрала необхідні 25 тис. голосів

Колишній голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації та екс-голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль звернувся до голови Верховної Ради з проханням ініціювати звільнення Андрія Геруса з посади голови енергетичного комітету парламенту на виконання електронної петиції шахтарів до президента. Відповідного листа Москаль направив Дмитру Разумкову.
 
«Прошу повідомити, коли конкретно буде ініційована відставка з посади голови комітету з питань енергетики та комунальних послуг Андрія Геруса? Прошу дати персональну оцінку його деструктивній та явно антиукраїнській діяльності, що призводить до знищення стратегічних галузей економіки України, її узалежнення від енергоресурсів країни-агресора Російської федерації, а також знищує авторитет Верховної Ради в України та світі», - зазначається в зверненні.
 
Нагадаємо, 8 травня на сайті президента було зареєстровано електронну петицію українських шахтарів щодо критичної ситуації у вугільні галузі та енергетиці загалом, що склалась  через імпорт російського струму. Автори петиції просили президента  звільнити з посади голови енергетичного комітету ВР Андрія Геруса, який пролобіював відновлення імпорту електроенергії з Росії. Петиція набрала необхідні для розгляду президентом 25 тис голосів.
 
Відповідаючи на петицію, президент Володимир Зеленський зазначив, що звільнення голови енергетичного комітету парламенту Андрія Геруса належить до компетенції Верховної Ради.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: