Москаль звинуватив Геруса у лобіюванні інтересів Росії

Москаль звинуватив Геруса у лобіюванні інтересів Росії
Імпорт російського струму загрожує євроінтеграції України, і такі дії Геруса свідчать про лобіювання ним інтересів Росії, - Москаль

Москаль нагадав, що на Заході вкрай негативно відреагували на те, що Україна отримує електроенергію від російського енергетичного монополіста «Інтер РАО ЄЕС»

Голова енергетичного комітету Верховної Ради Андрій Герус лобіює інтереси Росії, відкривши дорогу імпорту російського струму в Україну. Про це заявив колишній голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації та ексголова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль.

«Герус відкрив Сечину дорогу (імпорт струму – ред), який очолює енергетичні системи Російської Федерації (Інтер РАО ЄС – ред) і знаходиться під санкціями міжнародними. За Донбас, за Крим, агресію Російської Федерації на нього накладені санкції Європейським Союзом, Сполучених Штатів Америки, Канади. Тим більше, що енергії у нас енергії достатньо, ми ще експортуємо електроенергію», - сказав Москаль.

Москаль нагадав, що на Заході вкрай негативно відреагували на те, що Україна отримує електроенергію від російського енергетичного монополіста «Інтер РАО ЄЕС», керівник якої Ігор Сєчін перебуває під санкціями Заходу, тому пізніше Верховна Рада ухвалила рішення про заборону імпорту, проте залишила можливість постачати струм на ринок «на добу наперед» та через Білорусь.

«Герус хитрий. Там є поставки прямі, а є на добу наперед. Він прямі поставки зняв, а добу наперед – це виходять на ринок електроенергії, ставлять до відома, що ми будемо такі-то і такі-то обсяги проводити і т.п. І потім він ввів ще Білорусь (імпорт електроенергії з Білорусі). А це ж єдиний енергетичний союз Білорусі з РФ», - розповів Москаль.

Окрім того, він нагадав, що імпорт російського струму загрожує євроінтеграції України, і, на його думку, такі дії Геруса свідчать про лобіювання ним інтересів Росії. Також Москаль попередив, що імпорт струму з РФ та Білорусі може призвести до позбавлення України безвізового режиму з ЄС.

«Коли ми підписали асоціацію з Європейським Союзом, однією з умов було, що до 2023 року ми не будемо закупляти ні в кого електрику, бо маємо використовувати свою. Це була одна з умов нашого вступу не до Європейського Союзу, а до асоціації з Європейським Союзом, безвізового режиму і т.п. Цей мошенник (Герус, - ред.) лобіює інтереси Російської Федерації», - сказав Москаль.

Раніше Геннадій Москаль заявив, що за інформацією, якій він схильний довіряти, нардеп від “слуги народу” Андрій Герус отримав гроші від Росії й олігарха Ігоря Коломойського за лобіювання імпорту електроенергії з країни-агресора.

Нагадаємо, імпорт електроенергії з Росії було відновлено з 1 жовтня 2019 року завдяки «поправці Геруса». Це призвело до проблем у вітчизняній енергетичній і вугільній галузях, зокрема до обмеження потужностей українських енергопідприємств і зниження рівня споживання вугілля вітчизняними ТЕС. У зв’язку з цим 25 лютого 2020 року президент України Володимир Зеленський доручив зупинити з 1 березня імпорт струму з Росії і Білорусі та завантажити вугіллям вітчизняні ТЕС.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: