У ДТЕК нагадали, скільки держава винна компанії

У ДТЕК нагадали, скільки держава винна компанії
У компанії повідомляють, що борг накопичений через відсутність обігових коштів і боргів держави за вже вироблену електроенергію.

ДТЕК винен державі за газ 707 млн грн, а держава ДТЕК за електроенергію 1,9 млрд грн.

Накопичена заборгованість ДП «Енергоринок» перед ДТЕК «Східенерго», куди входить Луганська ТЕС, становить майже 1,9 млрд гривень. Про це заявляє пресслужба ДТЕК «Енерго», коментуючи виниклу заборгованість за споживання газу.

За даними ж НАК «Нафтогаз України», прострочена заборгованість ДТЕК «Східенерго» за станом на 17 березня 2020 року становила 707 млн грн, в т.ч. за 2020 рік - 167 млн грн.

У ДТЕК «Енерго» нагадали, що через інфраструктурні і політичні проблеми в регіоні Луганська ТЕС з липня 2019 року вимушено перейшла на використання газу. Це дозволило уникнути віялових відключень і забезпечити стабільні поставки електроенергії 1 млн жителів області, інфраструктурним і стратегічним об'єктам, в тому числі, підрозділам Збройних сил України, які розташовуються поблизу станції.

У компанії повідомляють, що борг накопичений через відсутність обігових коштів і боргів держави за вже вироблену електроенергію.

«Однак собівартість виробництва електроенергії на газі істотно перевищує максимальні ціни на електроенергію на ринку. Ситуація ускладнюється також іншими факторами: незатребуваністю вітчизняної генерації через імпортну електроенергію і заборгованістю ДП «Енергоринок» перед ДТЕК «Східенерго» за вже вироблену електроенергію, що склала майже 1 , 9 млрд грн. Ці обставини привели до дефіциту обігових коштів у компанії», - відзначили у ДТЕК «Енерго».

Як повідомляє оператор ГТС, відключати або обмежувати постачання газу на АТ «Луганськгаз» заборонив суд, оскільки це може призвести до втрати енергопостачання всього регіону, де Луганська ТЕС є єдиним джерелом.

На даний час з об'єднаної енергосистеми України по ланцюжку повітряних ліній 110 кВ можна забезпечити для області лише 80 МВт.

Раніше в ДТЕК заявляли про готовність почати роботи з переобладнання блоків ТЕС з антрацитового на газове вугілля після прийняття державою рішення про будівництво залізниці на станцію для доставки вугілля з території України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: