«Нафтогаз» підвищив ціни на газ для промисловості

«Нафтогаз» підвищив ціни на газ для промисловості

«Нафтогаз України» опублікував цінові пропозиції на природний газ, які діятимуть з 1 квітня 2018 року, для промислових споживачів

Компанія «Нафтогаз» збільшила квітневі ціни на газ для промислових споживачів на 7,4-9,8%, передає прес-служба компанії.

«Нафтогаз України» опублікував цінові пропозиції на природний газ, які діятимуть з 1 квітня 2018 року, для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання. Запропоновані ціни на природний газ із ресурсу компанії диференційовані у залежності від обсягів закупівлі, умов оплати та стану попередніх розрахунків з «Нафтогазом». У порівнянні з цінами на березень 2018 року, у квітні ціни збільшено на 7,4-9,8%», — зазначили у компанії.

Крім того, за тиждень виробники тепла в Україні зменшили борг перед НАК «Нафтогаз України» на 1,645 млрд грн або 5,1%. Заборгованість отримувачів газу від «Нафтогазу» на пільгових умовах становила 71,5 млрд грн, зменшившись на 3,7% за тиждень.

Як відомо, 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги «Нафтогазу» за позовом до «Газпрому». «Нафтогаз» домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку «Газпромом» узгоджених обсягів газу для транзиту. Також «Газпром» повинен сплатити 2,56 млрд доларів на користь «Нафтогазу». За заборгованість будуть нараховуватися відсотки - 526 тис. доларів в день, починаючи з 1 березня.

Міністр юстиції України Павло Петренко повідомив, що центральний орган виконавчої влади стягнув з російського газового монополіста «Газпром» 100 мільйонів гривень на користь державного бюджету. У ПАТ «Газпром» заявили, що не визнають правомірність накладеного Україною антимонопольного штрафу і пригрозили міжнародним судом через стягнення коштів з компанії. 

Читайте також: 

Стокгольмнаш. Усі наслідки перемоги України у Міжнародному арбітражі

Стокгольмська трагедія Гройсмана

Третя газова війна. Чому зірвався бліцкриг Москви

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: