Платникам єдиного внеску: змінено порядок списання штрафів та пені

Платникам єдиного внеску: змінено порядок списання штрафів та пені
Порядок списання сум недоїмки, штрафів і пені, нарахованих платникам ЄВ

Контролюючий орган приймає рішення про списання суми недоїмки, штрафних санкцій і пені у частині, що залишилася несплаченою

Закон №592 вносить зміни щодо порядку списання сум недоїмки, штрафів та пені, нарахованих платникам єдиного внеску.

Про це повідомляє видання Головбух.

Відповідно до п. 9 Закону №2464 підлягають списанню за заявою платника несплачені на 1 січня 2021 року суми недоїмки, а також штрафи та пеня, нараховані на ці суми, якщо платниками ЄВ не отримано дохід (прибуток) від їх діяльності, та за умови подання протягом 90 календарних днів з дня набрання чинності Законом №592: платниками, зазначеними у п. 4 Закону №2464 – заяви про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності та до контролюючого органу – звітності; платниками, зазначеними у п. 5 Закону №2464 – заяви про зняття з обліку як платника єдиного внеску та звітності за період з 01 січня 2017 року до дня набрання чинності Законом №592.

Зазначена звітність подається платником виключно у випадку, якщо вона не була подана раніше.

Після отримання у встановленому законом порядку відповідних відомостей контролюючий орган протягом 15 робочих днів проводить камеральну перевірку, за результатами якої приймає рішення про списання суми недоїмки, штрафних санкцій і пені або вмотивоване рішення про відмову списання суми недоїмки, штрафних санкцій і пені.

Контролюючим органом може бути прийнято рішення про відмову списання суми недоїмки, штрафних санкцій і пені, за умови якщо за результатами перевірки буде встановлено, що: платник податків отримав дохід (прибуток) протягом періоду з 01 січня 2017 року до дня набрання чинності Законом №592. суми недоїмки, а також штрафи та пеня, нараховані на суми недоїмки, були в повному обсязі самостійно сплачені платником або стягнуті у порядку, передбаченому Законом №2464.

Якщо суми недоїмки, а також штрафи та пеня, нараховані на суми недоїмки, були частково самостійно сплачені платником та/або стягнуті у порядку, передбаченому Законом №2464, контролюючий орган приймає рішення про списання суми недоїмки, штрафних санкцій і пені у частині, що залишилася несплаченою.

Штрафні санкціїдо платника єдиного внеску, передбачені п. 7 частини одинадцятої ст. 25 Закону №2464, за наведених умов не застосовуються.

Вимога про сплату суми недоїмки, штрафних санкцій і пені вважається відкликаною у день прийняття податковим органом рішення про списання суми недоїмки, штрафних санкцій і пені.

Нараховані та сплачені або стягнуті за зазначений період суми недоїмки, штрафних санкцій і пені відповідно до Закону №2464 не підлягають поверненню.

Нагадаємо, закон про зміни до Податкового кодексу, який президент Володимир Зеленський підписав 21 травня, збільшує податок на продаж автівок. Він має вивести з «тіні» ринок професійних продавців авто.

Як повідомлялося, Національний банк України 12 червня задовольнив заявки 10 банків на отримання довгострокових кредитів рефінансування строком до п’яти років на загальну суму 2,22 млрд грн під 6% річних.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: