Польща заявила про план транспортувати мідь через Україну до Китаю

Польща заявила про план транспортувати мідь через Україну до Китаю

Польща також має велике сподівання на реалізацію проекту Go Highway

Польща планує розпочати найближчим часом транспортувати мідь через територію України до Китаю завдяки Транскаспійському транспортному залізничному коридору.

Про це під час форуму «Європа-Україна» у польському Ряшеві заявив у вівторок міністр інфраструктури Польщі Пьотр Адамчик.

«Транскаспійський транспортний залізничний коридор є великою надією на транспортування мідної руди з КGHM (польський гірничою-видобувний комбінат міді - ред.) до Китаю. Ми розраховуємо, що кілька потягів щотижня незабаром їздитимуть через Україну до Китаю з використанням поромів через Грузію, Азербайджан, Казахстан», - заявив Адамчик.

Він підкреслив, що Польща також має велике сподівання на реалізацію проекту Go Highway, що дасть можливість автомагістраллю А4 і далі через територію України «безпечно, передбачувано і комфортно» перевозити вантажі не лише з Китаю до Європи, а й з Європи у напрямку Китаю.

Раніше повідомлялося, що польський прем'єр Матеуш Моравєцький висловив надію, що буде створена мережа з'єднань, яка, як колись Бурштиновий торговий шлях, буде сприяти розвитку країн Балтії. Глава польського уряду звернув увагу на те, що зараз багато говориться про Шовковий торгівельний шлях, в той час як про Бурштиновий шлях забули. На думку прем'єра Польщі, його функцію в майбутньому буде виконувати дорога Via Baltica (європейський автомобільний маршрут Е67).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: