Польща хоче відновлення Бурштинового шляху

Польща хоче відновлення Бурштинового шляху
Схематичне зображення Бурштинового шляху

На думку польського прем'єра Моравєцького, функцію Бурштинового торгового шляху має виконувати дорога Via Baltica

У Вільнюсі прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький взяв участь у саміті глав урядів країн Балтії, на якому обговорювалися питання співпраці в рамках Європейського союзу і НАТО, а також розвиток регіональної енергетичної і транспортної інфраструктури.

Польський прем'єр висловив надію, що буде створена мережа з'єднань, яка, як колись Бурштиновий торговий шлях, буде сприяти розвитку країн Балтії. Глава польського уряду звернув увагу на те, що зараз багато говориться про Шовковий торгівельний шлях, в той час як про Бурштиновий шлях забули. На думку прем'єра Польщі, його функцію в майбутньому буде виконувати дорога Via Baltica (європейський автомобільний маршрут Е67).

«Я розраховую на те, що ця дорога відкриє наші чотири країни один одному в плані торгівлі та економіки. Розшириться також залізничне сполучення: Rail Baltica збільшить можливості туристичного, торговельного, економічного та сировинного секторів», - сказав Моравєцький.

Саміт прем'єрів трьох балтійських країн - Литви, Латвії та Естонії має циклічний характер. Цього разу він проходив у розширеному форматі - за участю глави польського уряду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: